Móda

4 sportovně elegantní looky, které vás dostanou do dění olympiády

Nejočekávanější sportovní událost tohoto roku se blíží závratnou rychlostí. A na mysl se dere otázka: jak se na sledování sportovních klání obléknout? Zkuste nechat protentokrát ve skříni čistě sportovní outfit, vždyť Paříž, kde se letošní olympiáda koná, je město módy! Pojďte se spolu s námi inspirovat styly, které na sportovní události volí světové hvězdy.
Ať už se chystáte přímo do Paříže, nebo na společné sledování olympijských klání ven s přáteli, berte to jako výjimečnou příležitost, kterou je třeba využít. Zapomeňte proto na tepláky a polyester (potili byste se víc než atleti při sprintu) a vylaďte svůj outfit podle celebrit, které se v uplynulých týdnech zúčastnily nejednoho důležitého sportovního matche — od Wimbledonu po fotbalové EURO. Ať už zvolíte elegantnější nadčasový styl, nebo půjdete cestou cool streetwearu, vedle určitě nešlápnete.

Královna kurtů Keira Knightley

Foto: Karwai Tang/WireImage
Keira Knightley, 2024
Jít na tenisový Wimbledon v bílém Chanelu? Groundbreaking! Jistě, jde o vcelku konzervativní volbu, ale také o nadčasový letní fit. Není nic příjemnějšího než bílé šaty z lehkého materiálu, jako je bavlna, len nebo hedvábí. Před slunečními paprsky vás pak ochrání stylový slamák. Bílé šaty a baleríny jsou prostě a jednoduše sázka na jistotu. Nezapomeňte se pořádně namazat SPFkem a pro jistotu si hot dog nechte až na doma, ať nemusíte na stadionu řešit módní katastrofu.

Charli XCX jako sicilská vdova

Foto: Neil Mockford/GC Images
Charli XCX
Keira si vyšla v bílé a enfant terrible současného popu a Charli XCX, kontrovala outfitem, který staví na černé od hlavy až k patě. V krajkovaných minišatech, sladěných kozačkách a s černou kabelkou působila jako mladší verze typických italských vdov. Chyběl už jen příznačný šátek kolem hlavy. My vás rozhodně v tropických teplotách nebudeme nutit do kozaček (i když existují v letní verzi), raději stylové minišaty doplňte černými balerínkami nebo teniskami. Ale rozhodně si držte barevnost full black. A nezapomeňte na tmavé sluneční brýle.

Zendaya a americká preppy klasika

Foto: Karwai Tang/WireImage
Zendaya
Zendaya si rozhodně nemohla nechat ujít finále Wimbledonu a v duchu Tashi Duncan, hrdinky, kterou ztvárnila ve filmu Rivalové od Luky Guadagnina, se na tuto událost také stylově vyparádila. Tenis je rozhodně místo, kde se upřednostňuje typicky americký preppy styl, jen ho herečka vypilovala k dokonalosti: nechyběla oversized košile, sako a kravata od krále preppy módy Ralpha Laurena a drobná kabelka Louis Vuitton. Právě Zendaya je důkazem, že klasika nemusí být za každou cenu upjatá a konzervativní, ale lze si s ní pohrát — zvolenými proporcemi nebo zajímavými kombinacemi, jako jsou pohodlné džíny z tmavého denimu.

Tolami Benson povýšila sportovní kousky na runway looks

Foto: Instagram @tolami_benson
Tolami Benson
Titulovaná bakalářka umění v oboru PR a média, která aktuálně pracuje v Londýně jako planning executive, se během letošního fotbalového EURA stala nečekanou módní ikonou. Přítelkyně hvězdného fotbalisty Bukaya Saky na finále, kde její partner nastoupil v týmu Anglie, si vzala custom korzet, který navrhla společně s designérkou a fotbalovou nadšenkyní Hattie Crowther. Ta se dlouhodobě zabývá upcyklací fotbalových dresů a na korzet pro Benson použila Nike dresy z EURA 2020. Nechybělo ani číslo 87, pod kterým hrál právě Saka v sezoně 2018-2019 za Arsenal. Originální vyznání lásky, geniální fashion statement plus ukázka toho, jak lze i se sportovním materiálem kreativně pracovat.