Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Sneakers

Jednoduchý trik, kterým si modelky prodlužují nohy

Cindy Kerberová6. 8. 2024
Kendall Jenner, Kaia Gerber, Gigi Hadid, Hailey Bieber a další modelky si osvojily velmi efektní trik, jak dosáhnout opticky delších nohou. Je to jednodušší, než byste čekali. 
Kaia Gerber, Winnie Harlow, Kendall Jenner
Foto: MEGA/GC Images, Iconic/GC Images, Splash News
Kaia Gerber, Winnie Harlow, Kendall Jenner

Efekt dlouhých nohou s pomocí tenisek a ponožek znala už princezna Diana 

Debata o tom, jaké nosit ponožky do tenisek, zda vysoké, nebo ty neviditelné, má překvapivé rozuzlení. Postaraly se o ně modelky svým velmi jednoduchým, zato efektivním trikem, který jim opticky prodlužuje už tak dlouhé nohy: Bílé tenisky a klasické bílé ponožky sahající až deset centimetrů nad kotníky mají právě tento účinek. Fenomény athleisure a tenniscore tomuto stylingu perfektně nahrávají. Honba za tím, kdo se ukáže jako první v novém modelu tenisek od Nike, Puma, Adidas nebo On (jejichž tváří je Zendaya), má překvapivý vedlejší módní účinek a vrací na scénu trik, který znala už i princezna Diana
Cyklistické a džínové šortky se staly součástí každodenního šatníku, stejně jako sportovní boty. Stačí se podívat na šatník nejžádanějších modelek současnosti, které zároveň platí za módní ikony a velmi mocné influencerky. Kendall Jenner, Hailey Bieber, Gigi Hadid a její sestra Bella, Kaia Gerber a další slavné tváře nosí nejnovější modely tenisek i dlouhodobé bestsellery mezi sportovní obuví, ať už jsou to Adidas Samba, Gazelle, Superstar a Stan Smith, Nike Cortez, Air Jordan, Air Max, nebo Dunk, New Balance 990, Reebok Club C, Converse či Vans, spolu se stejně barevnými ponožkami, které vystavují pěkně na odiv. 
Josephine Skriver
1 / 8
Josephine Skriver
Foto: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images

Sockgate: Které ponožky vyhrají? Generace Z vs. mileniálové

Supermodelky nosí viditelné ponožky v teniskách, kdykoliv to jen jde. V kombinaci s různě dlouhými šortkami a krátkými sukněmi tak docílí efektu dlouhých nohou. Bílé ponožky navíc nepředstavují jen skvělý stylingový trik, ale řadí se mezi velké trendy tohoto roku. Velmi jim nahrává i vášnivá debata mezi generacemi X, mileniálů a Gen-Z – každá z nich má na viditelnost ponožek svůj dost vyhraněný názor. Vytažené, shrnuté, nebo krátké tak, že jsou prakticky neviditelné? V tomto případě má #sockgate jasného vítěze.
Sada bílých ponožek, ADIDAS, prodává Adidas, 549 Kč
1 / 5
Sada bílých ponožek, ADIDAS, prodává Adidas, 549 Kč
Foto: Adidas