Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Street style

Plavky do města: Inspirace na styling, ve kterém můžete vyjít i mimo pláž

Cindy Kerberová12. 8. 2024
Některé prázdninové destinace je vysloveně zakazují nosit mimo pláž a beach club, ovšem s tím správným stylingem je můžete obléct skoro kamkoliv. Naučte se pár stylingových triků, jak nosit plavky do města. 
Kim Kardashian
Foto: Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images
Kim Kardashian

Černé plavky: ideální základ prázdninového šatníku

Ať už preferujete modely v celku, nebo se k vašemu stylu více hodí bikiny, plavky perfektně zapadnou do letního šatníku bez ohledu na to, jestli zůstáváte doma, nebo celé týdne cestujete. Plavky není potřeba nosit pouze k vodě, už dávno se staly plnohodnotnou součástí letního šatníku. Stačí se podívat na módní přehlídky nejen pre-fall kolekcí, kde je návrháři maximálně zdůrazňují jako dokonalý módní artikl.
Hlavu si nemusíte lámat ani s pravidly, která některé oblíbené prázdninové destinace zavedly (a nikdy nezrušily), že plavky nesmějí opustit pláž. Mohou, pokud je dobře nastylizujete. Následující čtyři tipy vám pomohou proměnit plavky ve stylový top do města, na výlety, party a všechno mezi tím.

S otevřenou košilí

Černou podprsenku od bikin nenechávejte jen na plavání a čtení si (ve stínu pod slunečníkem) u bazénu. Oblékněte si ji pod bílou košili a tu nechejte vlát kolem těla. Spolu s minisukní tvoří výborný styling, stejně jako když stejný top necháte vykukovat zpoza barevné košile, která ladí s volnými kalhotami jako u Jeanette Friis Madsen, nebo když sladíte vzor košile s potiskem bikin jako Erika Boldrin. 

Bikini, šaty a kalhoty

Udržet se v létě v maximálně pohodě a komfortu není o bezhlavém odhazování oblečení, ale o chytrém vrstvení. Důkaz? Černobílý styling Nil Ninat, která černou podprsenku od plavek oblékla pod transparentní bílé šaty a pod ně si vzala bílé kalhoty se širokými nohavicemi. Vše sladila doplňky – černým páskem a kabelkou. Boty nechala bílé, čímž docílila optického prodloužení nohou. 

S černou maxisukní

Plavky na přehlídky haute couture? Proč ne! Sophia Roe na červnovém fashion weeku v Paříži ukázala, že černobílé plavky v celku mají místo i v rámci elegantního stylingu do města a na události s kreativním dress codem. Zbytek looku ponechte v ryze klasickém stylu, tj. kabelku, boty, šperky i účes si vyberte tak, jak by to udělala třeba Grace Kelly nebo Audrey Hepburn

Tepláky a lodičky

Slay, gurl! Sportovní plavky, sportovní kalhoty a klasické lodičky do špičky na vysokém podpatku. Recept na to, jak vypadat cool a nenuceně zároveň. Stačí se podívat, jak tuto kombinaci předvedla Kim Kardashian se svými černými plavkami v celku se zipem a Leila Depina, která si do Paříže na fashion week oblékla vykrojené plavky v celku s portrétem Boba Marleyho. 
Jeanette Friis Madsen
1 / 6
Jeanette Friis Madsen
Foto: Christian Vierig/Getty Images