Trendy

Fashion masterclass: Jak a s čím nosit v létě bílé kalhoty

Když nevíte (nebo nemáte), co na sebe, bílé kalhoty v létě jsou vždycky dobrá volba. Ale i ony mají svá pravidla, jak a s čím je v daný rok nosit. Po absolvování této módní lekce budete mít jasno, co si k bílým kalhotám a džínům vybrat v rámci trendy letního stylingu.
Foto: Launchmetrics/ Spotlight

Vogue masterclass: Jak kombinovat bílé kalhoty

Odpověď na věčnou otázku Co si dneska vezmu na sebe? se v letních měsících nabízí v podobě bílých kalhot. Ty na léto 2024 mají rovné nebo rovnou široké nohavice, přirozený a vyšší pás a odstín mezi zářivě sněhobílou až po lehce zastřenou slonovinovou a smetanovou. Bílé kalhoty jsou stejně univerzální jako klasické modré džíny, ovšem mají v sobě jinou energii, kterou oceníte jak na prázdninách na francouzské Riviéře, tak na meetingu v silně klimatizované kanceláři. O letních svatbách, garden parties, přehlídkách a eventech pod širým nebem nemluvě. 
Bílé kalhoty (samozřejmě až na výjimky) se automaticky řadí do kategorie elegantní, jinými slovy jsou ideální pro vyznavače quiet luxury a old money estetiky, která pořád hýbe módním světem minimálně na sociálních sítích a street stylu. Bílé kalhoty mohou mít stejně dobře rockový nádech, a dokonce být (do určité míry) praktické, když si vyberete cargo nebo variantu z denimu. 
Inspirujte se osmi způsoby, jak nosit bílé kalhoty právě teď, a nikdy nebudete mít poránu pocit, že nemáte co na sebe. 

Bílé kalhoty s bílou košilí

Nejobvyklejší a také nejočekávanější kombinace může být zároveň kreativní a zajímavá, pokud se zaměříte vedle výběru materiálů také na drobné detaily. Může to být košile spadlá z ramene, kontrastní látky na rukávech nebo doplňky v podobě trendy plážové tašky, kterou nahradíte klasickou kabelku. Co se týče výběru samotných kalhot, bílé džíny k bílé košili vypadají elegantně a nenuceně zároveň. Jen na letní divadelní představení a svatby v oficiálních prostorách je nechte doma a sáhněte po něčem tradičnějším.

Bílé kalhoty s topem bez rukávů

Tílko, košile bez rukávů, vestička na holé tělo. Bílé tílko je klasika, kterou zcela určitě unosíte i letos. Právě s bílými kalhotami se nabízí jako ideální styling na procházky městem a cestování za vodou. U košile bez rukávů (kterou si můžete schovat pod oversized sako) se už pohybujeme mezi glamour estetikou luxusního středomořského střediska a business dress code. Jedno je však jisté: V žádném případě nevycházejte ven bez pořádné vrstvy SPF krému, který vezměte s sebou do kabelky. 

Bílé kalhoty s oversized sakem

Velká saka jakékoliv barvy jsou perfektním parťákem k bílým kalhotám. Při pohledu na street style hvězdy zjistíte, že letos existují pouze tři způsoby, jak tuto kombinaci nosit: sako na holé tělo, s crop topem, nebo s vestičkou. Kterou variantu a kam si zvolíte, to je už jen na vás. 

Bílý kalhotový kostým

Předchozí kombinací se dostáváme do samostatné kategorie bílého kalhotového kostýmu. Nadčasová klasika se v pravidelných intervalech vrací, většinou za to může nějaká celebrita, která si ho vezme na zásadní událost a odstartuje tím další vlnu zájmu. V závislosti na látce se tu bavíme o mimořádně variabilním oblečení, která vás může provázet roky a roky. Bílý kalhotový kostým klasického střihu (tj. sedí vám délka kalhot, pás je v přirozené linii, ramena sedí na svém místě a střih není ani oversized, ani slim fit) můžete nosit prakticky kdykoliv a kamkoliv a po hodně letech ho odkázat dalším generacím. Toto léto si k němu vybírejte doplňky tón v tónu z béžové kůže, místo lodiček zvolte bílé tenisky. Nebo přejděte na další level...

Bílý kalhotový kostým s černými doplňky

Dokonalý bílý kalhotový kostým, tj. od značek jako Saint Laurent, Dior, Max Mara a z vlny nejvyšší kvality, je zcela jiná liga než všechny ostatní. Bavíme se o kultovní módní záležitosti, která sehrála hlavní roli v mnoha klíčových momentech moderní módní historie. To s sebou nese jistou míru odpovědnosti. V tomto oblečení můžete říct své ano, stejně jako potvrdit svůj status nekorunované královny čehokoliv. Černé doplňky – pásek, kabelky, boty a kravata nebo motýlek – dodají oblečení tu správnou dávku dramatičnosti. 

Bílé kalhoty s vestou

Od kostýmů se dostáváme do specifické oblasti, totiž k vestičkám. Ty v sezoně jaro - léto 2024 zažívají svůj velký comeback, kterého můžete využít při stylingu s bílými kalhotami. Opět se držte stejné látky na obou kouscích, výsledek bude o to efektivnější.

Dlouhé topy přes dlouhé bílé kalhoty

Trochu dramatu vnese do letního stylingu kombinace ultra dlouhých topů, kardiganů a maxi vest, které plynule navazují na trend šaty a sukně přes kalhoty. Velmi dobře vypadá ostrá kombinace bílých kalhot s černým vrškem po vzoru Katie Holmes, ovšem do kategorie wow efektu patří i bílé minimalistické šaty přes bílé kalhoty s černými brýlemi a kabelkou. Pokud chcete vyvolat dojem, že máte delší nohy, boty si obujte bílé.

Bílé cargo kalhoty

Na objevování neznámých zákoutí měst se skvěle hodí cargo kalhoty, a proč ne tedy bílé. Do kapes si dejte malou power banku, ať nepřijdete o žádné fotky, balzám na rty a samozřejmě SPF, protože ze stinných uliček vede cesta přímo na sluníčko. Jako vršek se skvěle hodí crop top, který doladí sportovního ducha těchto nohavic.