Trendy

Nejstylovější letní top: Klasická vestička

Bílá tílka a sportovní crop topy mají novou konkurenci. Na scénu přichází klasická vestička. 
Foto: Launchmetrics

Letní trend 2024: Vestička od obleku

Stella McCartney, Hermès, Emporio Armani, Alberta Ferretti, Filippa K. Ti všichni a mnoho dalších značek do svých letních kolekcích zařadili vestu. Na holé tělo, jako součást kalhotového kostýmu, nebo samostatný plnohodnotný top. Toho se chytila i ulice a máme tu další trend, který nelze ignorovat. A byla by to opravdu škoda, protože klasické vestičky, jejichž původ vystopujete až k londýnským kořenům, kde se stále šijí ty nejlepší pánské obleky, mají rozhodně něco do sebe.

Klasické oblekové vestičky na přehlídkách jaro – léto 2024

Stylisté a designéři se jednoznačně shodují, že investice do klasické vestičky od obleku se letos hodně vyplatí, protože poměr pořizovací ceny a počtu obléknutí je více než radostný. Vesty inspirované pánským šatníkem kralují streetstylové scéně, stejně jako aktuálním i budoucím kolekcím (na podzim jich bude ještě víc) a k vidění jsou v mnoha podobách a kombinacích. Nosit je můžete na holé tělo, pod sako, s dlouhými kalhotami i šortkami v kontrastní látce. Ve všech případech lichotí tělu a dotáhnou každý look k dokonalosti. Navíc se v nich snadno a elegantně dají přežít i tropické teploty. 

Trendy pastelové vestičky

Blankytně modré, máslově žluté. Dvě trendy letní barvy se samozřejmě výrazným způsobem propsaly jak do oblečení, tak do doplňků na sezonu jaro – léto 2024, a nemohou tedy chybět ani na stylových vestičkách, respektive na kompletních kalhotových kostýmech, kde tentokrát netvoří komplet dva kusy, ale tři. To, jestli si k nim přidáte ještě jednu vrstvu navíc, už záleží na vašem rozhodnutí a na aktuální předpovědi počasí.

Kožené vestičky

Trochu western, hodně rock'n'roll. Kožené vestičky na zip v podání Hermès, nebo na knoflíčky od značky Andreādamo? Oboje uplatníte v rámci letního stylingu při mnoha příležitostech. Nemusíte se držet jen celokoženého vzhledu, kterému letní tropické počasí moc nepřeje, pokud netrávíte celé dny v klimatizovaném interiéru. S transparentní sukní nebo šortkami a s řeckými sandály docílíte skvělého vzhledu na některý z hudebních festivalů i na pracovní den, kdy se po vás nevyžaduje striktní business casual dress code. 

Vestičky v letním street stylu

Fashion weeky v Paříži, Miláně, Londýně i New Yorku přinesly celou řadu jasných důkazů, proč je dobré mít ve svém šatníku alespoň jednu klasickou vestu, ať už jako součást elegantního kalhotového kostýmu, nebo jako univerzální solitér, který promění outfit v trendy záležitost během vteřiny. Stačí top vyměnit právě za vestičku, nebo si ji obléct pod sako stejné barvy.
Přesvědčte se sami na vlastní oči, jak mocné kouzlo v sobě pánská vesta nese.