Trendy

Nechte se zaháčkovat do trendu letošního léta

Háčkované šaty, plavky, taštičky a další doplňky jsou dokonalou esencí léta. Je to přesně ten typ módního sebevyjádření, který mluví velmi jasně. Pohrává si s nostalgií, festivalovou estetikou i odkazem hippie kultury. A dokáže být stejně retro jako bytostně aktuální. Poradíme vám, jak letos háčkované kousky stylovat podle nejnovějších trendů.
Foto: Vivien Killilea/Getty Images for ABA
Dakota Johnson
Háčkované kousky nikdo nemůže nařknout z módní ambivalence. Jde jednoduše o dokonalé vystižení letních radovánek: V háčkovaném topu můžete předstírat, že jste Sienna Miller na procházce areálem festivalu Glastonbury po kolena v blátě a dalších nespecifikovaných tekutinách, nebo můžete zavzpomínat na svou první dovolenou v Thajsku s kytaristou začínající rockové skupiny. Případně se vám můžou vybavit milovníci pikniků rozesetí v městském parku na dekách kolem nedopečených burgerů a pytlíků čipsů. 
Možná, že (zatím) nemáme tak teplé klima jako v Kalifornii, i tak si u nás ovšem dokážeme dobře poradit a probudit své vnitřní květinové dítě, kdykoli jen trochu vysvitne sluníčko – a k tomu prostě nějaké to háčkování patří. Naštěstí na to letos mysleli také návrháři i highstreetové značky a připravili pro nás kolekce na jaro – léto 2024 plné těchhle děrovaných kousků, které dokazují, jak moc rozšířená naše láska k této technice je. 
A jak si letos poradit se stylingem? Mnoho z nás nebude mít problém ponořit se do tohoto trendu naplno a jít boho-šik směrem tak, jak jej prezentuje například značka Escvdo, která nabízí nepřeberné množství háčkovaných šatů zářivých barev ideálních na nadcházející prázdninovou sezonu. Jiné brandy se vydaly spíše směrem minimalismu a androgynního pojetí háčkování: Bode a Farm Rio představily háčkované komplety jak v neutrální barevné paletě, tak s čistými geometrickými vzory, které vypadají skvěle přehozené jen tak přes plavky i zastrčené do dokonale padnoucích kalhot. Ideální 2 v 1 na celé léto ve městě i u vody. 
Nechte se inspirovat níže dalšími nápady na to, jak tento nostalgický trend letos nosit.

Barevná košile a háčkovaná sukně

Ležérní háčkovaný top a balonová sukně

Háčkované šaty a bikini 

Háčkovaná košile a džínové kraťasy 

Háčkované šaty a oversized košile

Článek vyšel v originále na Vogue.co.uk.