Vogue Daily

Roger Federer a Rafael Nadal spolu: Je to pro nás něco významného a výjimečného

Tenisové ikony se setkávají před objektivem legendární fotografky Annie Leibovitz. 
Foto: Louis Vuitton
Zákulisí kampaně Core Values s Rogerem Federerem and Rafaelem Nadalem
Existují cesty, které se postupem času stávají legendárními. Roger Federer a Rafael Nadal se potkali v italských Dolomitech, aby zde nafotili s Annie Leibovitz novou kampaň Core Values pro Louis Vuitton. Federer a Nadal jsou na tenisových kurtech legendy, ale především soupeři. V této kampani však stoupají k vrcholu společně. Jde o vizuální metaforu jejich kariéry, o cestu od mimořádně nadaných dětí po sportovní legendy. 
„Vím, kolik významných ikon bylo součástí této kampaně, takže pro mě osobně je účast na ní něčím, na co jsem velmi hrdý. A jsem pyšný zejména na to, že ji sdílím s Rogerem. Byl to můj největší soupeř a dnes je mým blízkým přítelem. Ve své kariéře jsem dosáhl víc, než jsem si kdy vysnil. Ale odkaz vlastní lidskosti je nakonec tou nejdůležitější hodnotou,“ vysvětluje Rafael Nadal, držitel 22 grandslamových titulů, mezi něž patří 14 vítězství na French Open. 
„Pracovat na této kampani s Rafou je jedinečná příležitost. Fakt, že jsme mohli být takovými rivaly a pak na konci kariéry stát vedle sebe a dělat tuto kampaň, je úžasný. Místo, kde dnes jsme, totiž na vrcholu hory, myslím také mluví samo za sebe. Pro nás je to něco významného a výjimečného,“ říká Roger Federer s 20 grandslamovými tituly. 
Foto: Louis Vuitton
Roger Federer a Rafael Nadal v kampani Core Values pro Louis Vuitton
Louis Vuitton spouští kampaň Core Values 18. května. Federer nese na zádech klasický batoh Monogram Christopher, Nadal zase Monogram Eclipse. „Je to už 17 let, co jsme se s Antoinem Arnaultem pustili do první kampaně Core Values, a jsem rád, že mohu tuto ikonickou sérii oživit. Každá kapitola Core Values oslavuje odkaz značky Louis Vuitton, který spočívá v cestování, v práci s výjimečnými lidmi a ve sdílení jak fyzickém, tak emocionálním. Bylo skvělé spolupracovat na tomto novém příběhu s Rogerem Federerem a Rafaelem Nadalem. Oba jsou inspirujícími sportovci. Spojuje je pevné přátelství a oba navzájem vědí, jakou disciplínu musel ten druhý vyvinout na své sportovní cestě a co ho stálo, aby dosáhl dokonalosti,“ říká Pietro Beccari, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Louis Vuitton.
Podívejte se do zákulisí focení, na němž se setkaly tři legendy.