Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Filmy

Jakými seriály, filmy či reality shows si prohloubíme závislost na obrazovce v září

tým VOGUE30. 8. 2024
Přinášíme vám tipy na seriály, o kterých se bude mluvit v kanceláři hned poránu a večer je pak budou s vámi chtít probrat i kamarádky.
 In Vogue: The 90s
Foto: Disney+
In Vogue: The 90s

In Vogue: The 90s

Kristýna Jandová, online editor: Dokumentární snímek In Vogue: The 90s je must see pro každého opravdového fanouška Vogue. Šestidílný retrospektivní seriál vás zavede do zákulisí nejznámějšího módního časopisu na světě a nabídne pohled na nezapomenutelné módní momenty bouřlivých devadesátek. Seriál je inspirován stejnojmennou sérií podcastů Vogue, která byla odvysílána v roce 2020, a mapuje největší trendy éry a také vzestup slavných modelek a návrhářů. Mezi tématy nechybí zrození fenoménu supermodelek, trend grunge nebo vývoj módy na červeném koberci. In Vogue: The 90s není jen nostalgickou vzpomínkou, ale také klíčem k pochopení současné módní scény. Těšit se můžete na rozhovory s ikonickými postavami jako Anna Wintour, Sarah Jessica Parker, Naomi Campbell nebo Kim Kardashian.
Na Disney+ od 13. září 2024

Selling Sunset 

Cindy Kerberová, head of digital editorial content: O tom, co budu dělat 6. září večer, mám zcela jasno. Na obrazovky se totiž vracejí realitní makléřky The Oppenheim Group, aby poosmé představovaly nejen výjimečné domy, ale taky módní styl LA a dramatické situace, které umí rozpoutat jenom tato partička. „Reality" show Selling Sunset je moje guilty pleasure, protože mě baví výjimečné nemovitosti a na západním pobřeží výjimečné opravdu jsou. A pak je tento seriál přehlídkou všech možných i nemožných módních kreací a lekcí toho, že vysoké podpatky nejsou nikdy dost vysoké, šperky dost velké a oblečení nikdy moc přiléhavé a krátké. Jako zdroj inspirace pro styl mob wife dokonalé.
Na Netflixu od 6. září 2024

Jeho tři dcery

Kateřina Špičáková, online editor: Prominentní místo mezi streamingovými službami Netflixu sice zajistily především autorské seriály a true crime dokusérie, jednou za čas ale zábavní gigant vyplivne i ambiciózní, seriózní celovečerní film z vlastní produkce. Tentokrát to bude drama Jeho tři dcery scenáristy a režiséra Azazela Jacobse. A vypadá to hodně slibně: Příběh se točí kolem tří sester, které se jedna druhé v průběhu let odcizily. Nyní se ale znovu potkávají, protože jejich otec umírá. A ony s ním chtějí strávit poslední dny jeho života. Jednoduchý, komorní set up slibuje emocionální papiňák, ve kterém to bude vřít od začátku do konce – a je ještě lákavější díky titulnímu hereckému obsazení ve složení Elizabeth Olsen, Natasha Lyonne a Carrie Coon. Všechno napovídá, že to bude opravdu silný divácký zážitek, tak si ho nenechte ujít.
Na Netflixu od 20. září 2024

Zrádci

Jana Patočková, online editor: Do Česka konečně přichází reality hra, která si získala celý svět. Zrádci přitom stojí na tom nejjednodušším principu, který zná každý, kdo se kdy zúčastnil školy v přírodě nebo letního tábora, a tím je hra Městečko Palermo usíná. Přes den soutěžící plní úkoly, ale zásadní je, že noc co noc skupina zrádců hráče pěkně po jednom chladnokrevně eliminuje. Zbylí účastníci následně hlasují a snaží se domnělé zrádce ze soutěže vyloučit. My, diváctvo, ovšem moc dobře víme, kdo jsou skuteční zrádci a kdo týmem jen umně manipuluje. Ideální pro všechny, kdo milují taktické hry a zároveň velkou dávku dramatu. Přestože celá věc stojí na poměrně jednoduchém půdorysu, jde v současné době o nejúspěšnější nový televizní formát a jsem moc zvědavá, jak se s ním česká produkce porvala. Zrádci se navíc odehrávají v atraktivních prostorách hradu Křivoklát a moderovat je bude Vojta Kotek v excentrických retro oblecích stylovaných na pomezí gentlemana, cirkusáka a kouzelníka. Nevím, jak vám, ale mně to zní jako odpočinková podívaná ideální na podzimní večery.
Na Primě od poloviny září 2024

Hell’s Kitchen

Sabrina Karasová, online content editor: Na první díl téhle soutěžní kuchařské reality už vyšly i nějaké recenze, protože byl odvysílán na samém sklonku srpna, nicméně jestli je nějaký důvod, proč si vůbec v září zapnu televizi, pak je to Hell's Kitchen. Česká verze drsného formátu, který proslavil Gordon Ramsey, představuje profesinální kuchaře, kteří v naprosté izolaci od okolního světa měří své síly v kuchyni, aby zabojovali o výhru v podobě 2,5 milionu Kč a místa kreativního kuchaře v nové restauraci 420. V roli nejvyššího pekelníka se objeví restauratér a kuchař Radek Kašpárek a právě kvůli němu si tu televizi zapnu. Jsem totiž zvědavá, jak si tento sice náročný profesionál, ale v jádru hodný člověk poradí se stylizací do drsňáka chrlícího vulgarity, odsudky a výbuchy vzteku. Příslib zábavy skýtá už jen fakt, že mu hairstylisti pekelně rozježili účes.
Na Nově právě teď