Hudba

Multižánrová Pohoda přiváží DJku, producentku a hvězdu TikToku Peggy Gou a spousty dalších. Oživuje tím festivalovou kulturu

Žánrový průsečík letos nabízí line-up, který se nerecykluje a víc se zaměřuje i na nové vnímání hudby. 
Už dlouho se v programech i známějších evropských hudebních festivalů objevuje podobný problém: Generace Z o ně lehce ztrácí zájem na základě toho, jak se učí vnímat hudbu skrze TikTok. Proto letos organizátoři přivážejí i korejskou DJ a producentku Peggy Gou, která festival svou party letos otevře. Podobným lákadlem se stává i legenda londýnské grime music, rapper Skepta. 
Z Británie přijede i experimentátor James Blake, náš redakční oblíbenec. Pohoda se kromě experimentálních přesahů do dění na sociálních sítích nevzdává pomyslné festivalové řemeslnosti, kterou do line-upu vnášejí jména jako Pendulum, Morcheeba nebo Queen of the Stone Age. Pohoda Festival je však mnohem více než jen hudba – nabízí také literaturu, tanec, vizuální umění, film a divadlo. Je to místo, kde se setkávají lidé s otevřenou myslí a kde můžete zažít svobodu a pohodu. 
Tuto ambici dokazují i formativní proměny, kterými letos festival prochází. Neseženete na něm například tvrdý alkohol, aby v areálu i navzdory zábavě panovala co nejharmoničtější atmosféra a lidé se nemuseli potýkat s agresivními opilci. Osvětlení festivalového parku v noci zajišťují solární elektrárny a jídlo, se spousty veganských a vegetariánských možností, se servíruje na kompostovatelných talířích.