Vogue Supports Local Fashion

#VogueVerdict: Pološero čítající šestnáct looků, Tomáš Němec nepřestává dolovat svůdnost

Jeho kolekce působí jako série. Každý další díl je lepší než ten předešlý. 
Chat Baker kvůli závislosti na heroinu přišel o většinu svého chrupu. Jednak mu časté užívání drogy zuby oslabilo a druhak o zbytek přišel při rvačce s dealerem. Kvůli tomu ani dlouho nemohl hrát na oblíbenou trumpetu. Když v Clam-Gallasově paláci zahrála jeho Valentine prvním lookem, skoro se zdálo, že si i Tomáš na další tematizaci ženské jakési noirové svůdnosti vyláme zuby. Chtít se nechat od tvůrců stále překvapovat je sobecké, já vím. But hey, don't hate the player, hate the game. Tematicky svou ženu Tomáš Němec znovu usadil do potemnělého města, do baru, kde si prý mlčky sedne a dělá nedostupnou. Kdy ji ale drahý Tome pustíš mezi kluky, ať to trochu rozjede?!  

Co víc si ale na druhou stranu přát než dokonalé řemeslo v tom dokonale harmonickém a vkusném, přesto dramatickém celku? Korzety přiléhaly snad ještě těsněji, drapérie splývaly ještě nenuceněji a šifony působily jako druhá kůže. Úsměvné, když si vzpomenu, že se mi autor v jednom z prvních rozhovorů přiznával, že na precizní šití ho moc neužije. Styling zafungoval taky perfektně. Možná by celku sedla jiná choreografie. Moc by se mi líbilo, kdyby do sálu pustili čtyři modelky které by čelem k divákům pózovaly, některé dramatické objemy by bylo zajímavé vidět i v klidu, lookbookově.

Ale vychvalovat vychválené se mi přejidá, a proto tento verdict zakončuji šeptandou. Na přehlídce jsem se setkal se známou/ým českou/ým designérkou/em. „A co ty tady, chceš spolupráci s Tomášem?“ Vyzvídám, osoba jen mlčky přikývne, a to tak, aby to nikdo neviděl. No... prý si zatím ti dva vykají.