Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Advertorial

Osobitý vonný rukopis arabských parfémů

15. 10. 2024
Hluboké, dlouhotrvající a výrazné. Luxusní arabské vůně mohou působit tajuplně, především ale kladou důraz na kvalitu a tradici. Během devíti let od svého vzniku stihla značka Armaf rozšířit povědomí o parfémech z Blízkého východu po celém světě mimo jiné i díky spolupráci se nejlepšími parfemáři současnosti.
Autor: Armaf
Foto: Armaf

Arabské vůně okouzlují svět svou intenzitou a nezaměnitelným stylem

Z Dubaje do celého světa. Tak začal v roce 2015 příběh značky Armaf, která se na globální scéně prosadila spoluprací s mistry parfemáři jako Quentin Bisch, Christophe Raynaud, Christian Provenzano a kreativním pojetím jednotlivých flakonů.

Fenomén Armaf a její nejslavnější vůně

Největší pozornosti se značce dostalo už díky jedné z jejích prvních vůní, které představila. Armaf Club De Nuit Intense patří mezi globální bestsellery a snadno najdete tisíce recenzí na tuto dřevitě kořeněnou kompozici s dominantními citrusovými akordy. Ty svému nositeli dodávají zářivou, svěží auru, která se postupně z citrusově-ovocného oparu promění v elegantní mix ambry, cedru, kůže a pačuli s mimořádnou výdrží. Ve stejné kolekci najdete další bestsellery, tentokrát jasně cílené na ženy. Armaf Club de Nuit Woman v transparentním flakonu se zlatým přívěskem se řadí mezi velmi populární ovocně květinové vůně s výraznými citrusovými tóny doplněnými o elegantní pačuli, růži, jasmín a vanilku. 
V modrém flakonu lemovaném kůží najdete další z velmi oblíbených vůní značky. Armaf Tres Nuit Pour Homme zaujme vyváženou kombinaci citronů, verbeny a kosatce, která postupně přes tóny levandule, fialek a koření dává vyniknout šedé ambře a santalovému dřevu v základu. Tento parfém představuje originální pohled na svěží, aromatické vůně, od nichž můžete očekávat příval energie a povzbuzení. 
V originálním černostříbrném flakonu se ukrývá Tag Him, další z celé řady vůní, kterými se značka Armaf prosadila na globálním trhu. I ona se otevírá výrazným citrusovým aromatem, ovšem v tomto případě okořeněném růžovým pepřem. Zatímco levandule dodává pocit klidu, zázvor spolu s mátou zase energii a povzbuzující svěžest, čímž otevírá cestu dřevitému základu, doplněnému o elegantní zelené tóny vetiveru a pačuli. 
1 / 4
Foto: Armaf

V čem jsou arabské vůně jiné

Když se řekne arabské parfémy, většině se vybaví velmi těžké vůně se spoustu výrazné ambry a koření, které nedávají prostor jiným vonným ingrediencím. To už ale dávno neplatí i díky značce Armaf a jejímu přístupu a vizi.
Nejpoužívanějšími složkami jejích vůní je temně sladká pačule, svěží bergamot, smyslné pižmo, hřejivá vanilka a elegantní jasmín. V samotném portfoliu čítajícím přes dvě stě dámských, pánských a unisexových vůní dominují parfémy z kategorie květinově-ovocné, květinově-dřevité, ambrově-květinové a dřevitě-kořeněné. 
Na druhou stranu ale zůstávají věrné svým kořenům, co se týče intenzity a výdrže. Jedním z nejčastějších ohlasů zákazníků je ten, že parfémy značky Armaf vydrží vonět na kůži celý den. K tomu si přičtěte výraznou estetiku parfémových flakonů, na kterou brand hodně dbá, a máte jasnou rovnici, proč by vůně Armaf neměly chybět ani na vaší kosmetické poličce.
Autor: Armaf
Foto: Armaf
Parfémy značky Armaf koupíte na www.vivantis.czwww.fann.cz a www.douglas.cz.