Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Advertorial

Vogue MINI: Co by nakupovali nejmenší, kdyby mohli?

2. 9. 2024
Jaká bude budoucnost našich dětí? Kam je zavedou jejich životní cesty? To vám nikdo předpovědět nedokáže. Co ovšem můžete mít ve vlastních rukou, je jejich přítomost, správné vyrůstání, i potřebný komfort při objevování světa. Na oplátku vy zase můžete okusit něco málo z jejich fantazie, prožít kouzlo nečekaného i upřímnou radost z těch nejobyčejnějších věcí. My vám k tomu dodáme ty nejlepší společníky.
Autor: Vogue CS
Foto: Vogue CS

H&M

Co se vám vybaví, když se řekne back to school? Pokud je to ta nejhorší věta v životě vašeho dítěte, pojďme mu návrat do školy trochu zpříjemnit. Nová kolekce je definována hravým minimalismem s rafinovanými náležitostmi a preppy detaily. Mezi top kousky patří bunda a šaty z umělé kůže, praktické odolné bundy, které nebrání pohybu, krátký trenchcoat, ragby topy a džínovina. Bílá, černá, šedá a béžová s odlesky červené a nebesky modrá – taková je letošní barevná paleta. „Kolekce Back to School nabízí hravý minimalismus – mix klasických nezbytností s detaily, jako jsou mašle, pracovní oděvy a rozšířené nohavice. Na scénu také přichází preppy styl, ragby a polo, popelínové košile a stylové minisukně s ponožkami a mokasíny. Vrstvení je klíčové a tato kolekce má všechny předpoklady, aby to šlo co nejjednodušeji,“ říká Sofia Löfstedt, vedoucí designu a kreativity dětského oblečení ve společnosti H&M. Dívky tu najdou černé šaty z umělé kůže. Top s límečkem a mašlí pod nimi působí roztomile, ale když vše zkombinujete s mikinou, vznikne nenucený look. Minisukně áčkového střihu a odpovídající sako v nápadné třpytivé tmavé barvě džínoviny vyžaduje jednoduché bílé tričko. A když chce pilná žákyně klasičtější vzhled, modrá košile s balonovými rukávy a detaily mašle se perfektně hodí k džínům se širokými nohavicemi nebo s šedou plisovanou minisukní. U kluků je kombinace denim na denimu o stupínek výš i s detaily pracovního oblečení a černým kontrastním límcem na bundě. Přidejte trochu barvy v podobě červeného trička a školní look je hotový. A co třeba ještě černobílá pruhovaná košile v kombinaci s džínovými cargo šortkami a pracovní bundou v khaki barvě? S volnými džínami a černou bundou z umělé kůže je výsledek uvolněný a nikdo s vámi už nebude diskutovat, zda si to do školy obleče, nebo ne.
Mikina s kulatým výstřihem z lehké teplákoviny a raglánovými rukávy. Pružné lemy výstřihu, rukávů a dolního okraje, H&M, prodává H&M, 239 Kč
1 / 3
Mikina s kulatým výstřihem z lehké teplákoviny a raglánovými rukávy. Pružné lemy výstřihu, rukávů a dolního okraje, H&M, prodává H&M, 239 Kč     
Foto: H&M

Nuna Baby: Jiná kvalita

Značka posedlá inovacemi, na kterou spoléhají i celebrity. Není se co divit, Nuna nabízí rodičům nápaditá řešení šetřící čas a energii, takže se mohou soustředit jen na to, na čem záleží nejvíce.
Od ostatních dětských výrobků se Nuna odlišuje důrazem na prvotřídní materiály, jako je vlna merino, tencel, bambus, kašmír, hedvábí nebo přírodní bavlna v kvalitě splňující certifikaci GOTS, Öekotex 100 nebo Greenguard Gold.
Aktuální novinkou je autosedačka Pipa Urbn. Je první svého druhu – má zabudovaný systém Isofix umožňující bezpečnou a snadnou instalaci ve vozidle, která zabere pouhé dvě vteřiny bez nutnosti použít základnu. Je tak jedno, zda právě cestujete svým vozem, taxi, nebo letadlem.
Inovativní kočárek Mixx Next využívá systém Compact fold­‑away axle™ – zadní náprava se při skládání kočárku zasune pod konstrukci a díky tomu je kočárek po složení maximálně kompaktní.
Lehátko Leaf Grow lze díky jeho unikátní nosnosti 60 kg používat pro děti od miminka přes batole až po školáka. Navíc je možné ho rozhoupat jedním pohybem na více než dvě minuty.
Nuna DEMI™ next
Luxusní kočárek z prémiových materiálů nabízí dokonalý komfort pro jedno dítě s možností přeměny na kočárek sourozenecký nebo dvojčatový. Jedná se o velmi elegantní řešení pro ty, kdo chtějí být připraveni na druhou ratolest a zároveň nechtějí řešit další kočárek, ani nechtějí ustoupit ze svých požadavků na styl, praktičnost a design.
Nuna DEMI™ next, NUNA, prodává nunababy.com/cz, info o ceně v obchodě
1 / 4
Nuna DEMI™ next, NUNA, prodává nunababy.com/cz, info o ceně v obchodě     
Foto: Nuna

Gap: Just Dance

Buďte sami sebou. Buďte originální. Přivítejte nový školní rok ve velkém stylu.
Značka Gap se novou podzimní kolekcí snaží dětem zpříjemnit a rodičům usnadnit návrat do školy. Děti nadšeně zasednou do školních lavic v trendy outfitu, který jim poskytne nekonečné možnosti sebevyjádření prostřednictvím různých grafik a potisků. Bez velké námahy se tak budou cítit cool. Základ kolekce tvoří denim a flís. Sukně, džíny, mikiny, polo trička a oblíbené bombery, to vše najdete na Gap.cz nebo v kamenných prodejnách. Vybírejte z široké nabídky back to school kolekce, aby i vaše dítě začalo nový školní rok ve velkém stylu. 
Dětská džínová bunda Unisex, GAP, prodává GAP, 1 499 Kč
1 / 5
Dětská džínová bunda Unisex, GAP, prodává GAP, 1 499 Kč     
Foto: Gap

Bugaboo

Značka Bugaboo věří, že rodičovství má moc utvářet budoucnost, a jistě k tomu má hned několik důvodů. Značka byla průkopníkem revoluce u kočárků před 25 lety a nepřestává s inovacemi. Její oceňované kočárky a rodičovská řešení jsou navržena tak, aby se rodiny mohly těšit z toho, co je pro ně nejdůležitější. Celý sortiment včetně autosedaček, cestovní postýlky a doplňků je navržen tak, aby vše bylo pohodlné, odolné a snadno použitelné, zkrátka aby rodiny mohly jít kamkoli a dělat cokoli. S ohledem na budoucí generace Bugaboo také spustilo závazek Push to Zero. To znamená, že do roku 2035 chce mít značka chod firmy takový, aby měl pozitivnější dopad na planetu. V roce 2023 se Bugaboo také stala Certified B Corp™, což upevňuje závazek značky vůči zaměstnancům, aby se jim ve firmě dobře pracovalo, a podporu komunitních záležitostí.
Terénní kočárek. Fox 5 nabízí plynulé jízdy a vynikající pohodlí pro vaše dítě. BUGABOO, prodává Bugaboo, € 1 279
1 / 5
Terénní kočárek. Fox 5 nabízí plynulé jízdy a vynikající pohodlí pro vaše dítě. BUGABOO, prodává Bugaboo, € 1 279
Foto: Bugaboo

Puma: Hodná holka

Zpátky do školy se dá vykročit různě a Rihanna na to jde po svém. Ze spolupráce Fenty x Puma vzešel nový model tenisek Creeper Phatty In Session, který postupuje do vyššího ročníku.
Třetí drop modelu bot Creeper v Rihannině stylu vychází z amerických univerzitních barev, přichází v černé a v červené doplněné bílými detaily. Je zkrátka čas zasednout zpátky do školních lavic – v nepřehlédnutelných, stylových a ohromně pohodlných teniskách.
Creeper jsou tak odvážnější a originálnější než kdy dříve. Rihanna posunula klasický model Creeper do extrému, a to díky odvážné velikosti, robustní gumové podrážce a výrazným barvám. Po fialové a modré, které přinesl první drop, a neutrálních zemitých tónech v nubukovém provedení, jež přinesl druhý drop, přichází monochromatický manšestrový styling v klasické černé a odvážné červené.
Fenty x Puma Creeper Phatty, PUMA, prodává Puma, 2 999 Kč
1 / 3
Fenty x Puma Creeper Phatty, PUMA, prodává Puma, 2 999 Kč     
Foto: Puma

Cybex: Americký sen

Zpátky do padesátých let na kalifornském pobřeží! Řada kočárků, autosedaček a doplňků s názvem Cybex Car je výsledkem nejnovější spolupráce firmy Cybex s rebelem světové módy Jeremym Scottem.
Kolekce naplno čerpá inspiraci v americké popkultuře poloviny minulého století – vyjížďky do dinerů s nablýskanými jukeboxy, kontrastními barvami a servírkami na kolečkových bruslích. Znáte je v každičkém detailu, od pastelové barvy a stříbrných akcentů až po ikonická křidélka padesátkových cadillaců. Cybex Car je zkrátka dokonalé retro, v němž se nostalgie po Americe padesátých let snoubí s nejnovějšími trendy v oblasti dětského zboží. „Pro Cybex se pokaždé snažím vymyslet něco rozverného,“ uvedl návrhář Jeremy Scott, který již mnohokrát proměnil kočárky značky v umělecká díla. Pod jeho rukama vznikl například uličnický design s létajícím jídlem nebo elegantní zlatá křídla a barokní andělíčci na vlně hip hopu.
Cybex své produkty zakládá na principu D. S. F. – sází tedy na dokonalý design (Design), nekompromisní bezpečnost (Safety) a chytrou funkčnost (Functionality). Platí to samozřejmě i o této exkluzivní kolekci, která je dostupná ve flagship storu Cybex v Široké 15, Praha 1.
Priam Jeremy Scott – Car, CYBEX, prodává Cybex, 51 890 Kč
1 / 5
Priam Jeremy Scott – Car, CYBEX, prodává Cybex, 51 890 Kč     
Foto: Cybex

Dear April: Design a udržitelnost

Dear April je nová značka půvabných textilních a interiérových doplňků pro děti a miminka. Ručně malované vzory potisků navržené v dánském studiu obklopeném mořem a lesy čerpají inspiraci z přírody a všedního života.
Měkoučké ložní prádlo a textilní doplňky pro miminka a batolata značky Dear April si zakládají na tradici kvalitního řemeslného zpracování, udržitelnosti a upřednostňují zachování naší planety pro budoucí generace. Použité materiály jsou přírodní, udržitelné a eticky vyráběné z kvalitní bavlny s certifikací GOTS. 
Pro milovníky naprosto přírodních, nebarvených materiálů je určená kolekce Pure Nature. V nabídce Dear April jsou zastoupené textilní doplňky od lůžkovin přes přebalovací podložky, kojicí polštáře až po sedací vaky a polštáře zdobené vyšívanými motivy.
Přebalovací polštář, DEAR APRIL, prodává Viabel, 79 €, k dostání také ve studiu Viabel, Klimentská 52, Praha 1
1 / 6
Přebalovací polštář, DEAR APRIL, prodává Viabel, 79 €, k dostání také ve studiu Viabel, Klimentská 52, Praha 1     
Foto: Dear April

Dm: Péče plná lásky 

Není nad to, když se rodiče mohou na někoho spolehnout. Déemko a jeho privátní značky Babylove, Alverde a Mivolis přinášejí vysoce kvalitní a bezpečnou péči za dostupné ceny. Důraz kladou na inovace přizpůsobené potřebám rodičů.
Mama tělový olej bio sléz od certifikované přírodní kosmetiky Alverde Naturkosmetik obsahuje kromě bio slézu také argonový, olivový a marulový olej. Je vhodný pro větší elasticitu a pružnost pokožky během těhotenství, bez ohledu na její typ. 
Od početí po narození čeká nastávající rodiče i miminko dlouhá cesta. Jak se jim po ní bude kráčet, závisí na mnoha faktorech, mezi které patří i dostatek živin – minerálů, vitaminů a omega-3 mastných kyselin. To vše obsahuje Mama folát DHA tablety od Mivolis. Jedná se o doplněk stravy vhodný pro ženy, které chtějí otěhotnět, nebo těhotné a kojící matky. Produkt je bez lepku a bez laktózy. 
Není dudlík jako dudlík, tento se dá naplnit vitaminy v podobě čerstvého ovoce a zeleniny. Děti od 6 měsíců s ním mohou poznávat nové chutě a maminky a tatínkové se nemusejí obávat možných rizik, ke kterým by mohlo dojít při prvních setkáních s pevnou stravou. Produkt je dostupný ve více barevných variantách.
Silikonové noční světlo vnáší do nočního interiéru harmonii v podobě čtyř druhů barev nebo trvalého režimu. Produkt je vyrobený z měkkého silikonu a pro děti od 6 měsíců a je dokonalým a bezpečným společníkem na spaní. Světlo má rozměry 10 cm x 7 cm x 7 cm (délka x šířka x hloubka). Produkt obsahuje vyměnitelné lithiové baterie CR2032 a odpovídá normě EN71, EN62115.
Bolavé bříško, zácpa, plynatost, křeče, nachlazení. Všechny tyto nepříjemné příznaky si říkají o hřejivé teplo. Skvělým pomocníkem je v tomto případě polštářek ze 100% bavlny o velikosti 12 x 12 cm naplněný hroznovými jádry. Produkt je v nabídce v několika barevných variantách.
Mama tělový olej bio sléz Alverde Naturkosmetik, 100 ml, DM, prodává dm, 109 Kč
1 / 5
Mama tělový olej bio sléz Alverde Naturkosmetik, 100 ml, DM, prodává dm, 109 Kč   
Foto: dm

Thule: Bezpečí a inovace

Bez auta se rodiče zpravidla neobejdou, proto by se pro děti mělo stát dopravním prostředkem, který jim poskytne ochranu a pohodlí. Švédská značka Thule to s auty umí skvěle a nově nabízí také autosedačky, které se o nejmenší pasažéry dokonale postarají.
Thule se při tvorbě dětských autosedaček soustředí na bezpečnost, sedačky splňují normu EU R129, testované jsou podle protokolů Swedish Plus Test a ADAC/Stiftung Warentest. Klíčová je také maximálně jednoduchá obsluha, při které hraje důležitou roli okamžitá zpětná vazba během instalace do systému Isofix. Thule ale samozřejmě nezapomíná ani na pohodlí. 
Inovativní isofixová základna Thule Alfi vás provede bezpečným nastavením díky systému Thule SenseAffirm. Zajišťuje rychlé a intuitivní připevnění autosedačky Thule Maple nebo Thule Elm. První z nich je určená pro kojence – postará se o bezpečí dítěte i jeho delší spánek. Technologie EasyDock zajišťuje intuitivní a snadnou instalaci, zatímco robustní konstrukce a stříška s UPF50+ vám přinášejí klid při každé cestě. Thule Maple je kompatibilní se všemi kočárky Thule a má množství příslušenství. Thule Elm je batolecí sedačka pro pohodlí a ochranu, která nabízí volbu otočení dítěte proti směru jízdy. Obě sedačky navíc získaly ocenění za design iF Design Award 2024 a Red Dot Winner 2024. 
Autosedačka pro novorozence Thule Maple, THULE, prodává Thule, dostupné od listopadu
1 / 3
Autosedačka pro novorozence Thule Maple, THULE, prodává Thule, dostupné od listopadu   
Foto: Thule

Viabel: Pokoj od A do Z

Ve studiu Viabel vám poradí se vším podstatným do dětských pokojů. Kromě nábytku dánských značek tam najdete i pečlivě vybranou kolekci tapet, koberců, svítidel, textilií atd. Na přání vám pokoj kompletně navrhnou a zrealizují. Zkušenosti sbírají již od roku 2005.
V nabídce pražského studia Viabel září luxusní a hravý nábytek pro děti od dánské značky Oliver Furniture. Ikonickým kouskem z její kolekce je elegantní a nadčasová „rostoucí“ postýlka Mini+. „Krásná, chytrá a hravá,“ vysvětluje majitelka studia Šárka Richtrová. „Postupně ji můžete proměňovat: z postýlky pro miminko s nebesy na malou postýlku, kterou následně můžete prodloužit na postel pro předškoláka. Nebo ji proměnit na polovysokou postel se schovávačkou či prostorem pro hraní. A pokud máte dvě děti a chcete chytře využít prostor, vytvoříte z ní palandu. Je prostě jedinečná a chic. Od narození do devíti let.“ 
Kvalitní dánský nábytek pro děti má zaoblené rohy a elegantní, čisté linie. Potěší i detaily v podobě kožených úchytek nebo vyfrézovaných věšáčků. Je vytvořen tak, aby přetrval celé generace. „Sám výrobce na něj dává až pětiletou záruku, což je u dětského nábytku neobvyklé. Ale určitě ví, proč to dělá,“ dodává Richtrová.
Dětská postýlka Mini+ v barvě white/oak, OLIVER FURNITURE, k dostání ve studiu Viabel, Klimentská 52, Praha 1, 34 900 Kč
1 / 6
Dětská postýlka Mini+ v barvě white/oak, OLIVER FURNITURE, k dostání ve studiu Viabel, Klimentská 52, Praha 1, 34 900 Kč
Foto: Viabel

Pampers: Maximální pohodlí

Každé miminko má svůj způsob objevování pohybu, ale jedno je jisté – plenka mu nesmí překážet ve volnosti pohybu a komplikovat mu ho. Naopak musí být co nejpohodlnější.
Pohybem dokonce miminka rozvíjejí svoje jazykové dovednosti, paměť a pozornost – najednou jsou součástí jejich života všechny věci v dosahu, které začínají důkladně zkoumat a postupně vyprávět rodičům třeba o tom, co zažili s oblíbeným medvídkem.
Pohodlné plenkové kalhotky Pampers Premium Care se všem těmto novinkám v životě miminka dovedou přizpůsobit tak, aby jeho rozvoj nijak nebrzdily. Super absorpční jádro slouží k tomu, aby nedocházelo k protečení a aby se děti cítily stále komfortně. Plenkové kalhotky jsou vybavené speciální kapsou Stop & Protect, která zabrání protečení v oblasti zad při gymnastických figurách. Navíc mají kalhotky pohodlný, flexibilní, 360°design, který nijak neomezuje pohyb v oblasti pasu, zad nebo nožiček. Jsou vyrobené z extra hebkých materiálů, které nikde nedřou nebo neškrtí a zajišťují maximální pohodlí a ochranu před protečením ze všech stran.
Pampers Premium Care Pants vel. 3 (144 ks), PAMPERS, prodává Alza, 994 Kč
1 / 3
Pampers Premium Care Pants vel. 3 (144 ks), PAMPERS, prodává Alza, 994 Kč   
Foto: Pampers