Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Celebrity

Emily Ratajkowski oživila legendární look Carrie Bradshaw

Daniel Rodgers28. 8. 2024
Druhá série, dvanáctá epizoda seriálu Sex ve městě. Carrie Bradshaw vypadá neodolatelně. Právě se rozešla s Vayghn Wyselem, spisovatelem s přehnaným egem, kterého ztvárnil Justin Theroux. Carrie se ve vysokých podpatcích prochází po Manhattanu a její tělo obepínají upnuté minišaty.
Emily Ratajkowski, 2024, New York
Foto: Gotham/GC Images
Emily Ratajkowski, 2024, New York
Šlo o velmi jednoduchý outfit, ale fotografie, na které Carrie klepe na okno restaurace, aby pozdravila své kamarádky Samathu, Mirandu a Charlotte, se stala ikonickou. Nikdo ale neví, kdo tyto šaty původně navrhl. Novinářka Nicolaia Rips se to pokusila vypátrat. Navštívila i concept store kostýmní výtvarnice Patricie Field, ale ani Field, ani Molly Rogers, která na seriálu pracovala, si původ šatů nepamatovaly.
No nic. Emily Ratajkowski před pár dny předvedla velmi podobný outfit, když se účastnila promítání filmu od Zoë Kravitz Tiché znamení. Tmavě hnědé minišaty doplnila páskovými sandály na podpatku, náhrdelníkem a drobnou kabelkou přes rameno. 
Emily Ratajkowski, 2024, New York
Foto: Gotham/GC Images
Emily Ratajkowski, 2024, New York
Carrie Bradshaw, New York
Foto: HBO
Carrie Bradshaw, New York
A co by na to řekla, nebo spíše napsala, Carrie Bradshaw? Mohlo by to vypadat třeba takto: „A tak jsem stála před svým šatníkem obklopena kousky od těch nejlepších návrhářů, a přece jsem sáhla po tom zapadlém kousku, jehož původ už si ani nepamatuji. A možná je to právě ta nevědomost a tajemnost, která mě k nim přitahuje.”
Článek vyšel v originále na vogue.com.