Celebrity

Zas to dokázala! Cate Blanchett je skutečná královna udržitelné módy

Oceňujeme, když jdou hvězdy příkladem, obzvlášť jde-li o udržitelnost. Oscarovou herečku Cate Blanchett tematika udržitelné módy zajímá systematicky a její looky jsou toho pravidelně důkazem.
Foto: Instagram @elizabethstewart1
Cate Blanchett

Cate Blanchett je jasná královna udržitelnosti, upcyklace a recyklace v módě

O Cate Blanchett je známo, že své looky z červeného koberce klidně ráda zopakuje tak jako v případě šatů od Maison Margiela z roku 2015, které si vzala ještě jednou na předávání cen BAFTA v roce 2023, nebo série looků, které si zopakovala na filmovém festivalu v Benátkách v roce 2020. Asi vás tedy úplně nepřekvapí, že i během propagace svého nejnovějšího filmu Borderlands volí herečka udržitelnější módní přístup. Blanchett, jejíž dlouholetá stylistka Elizabeth Stewart sdílí její ekologické stanovisko, zahájila tiskové turné v devadesátkovém saku Maison Margiela s odvážnými šněrovacími rukávy z losangeleského butiku The Kit Vintage, a k němu nahodila upcyklované kožené kalhoty kanadské značky Mr. Saturday.

Upcyklovaný top Hodakova ze švédských lžic

Dalším modelem byl na míru zhotovený top od brandu Hodakova, poskládaný z více než stovky lžic, které návrhářka Ellen Hodakova Larsson sesbírala na švédském venkově. Herečka a její stylistka zkombinovaly top s kalhotami téže značky. Právě Hodakova (mimochodem finalistka prestižní ceny LVMH) je jednou z tvůrkyň, které dokazují, že udržitelnost nemusí být jen nudná a nezajímavá. V jejích modelech často najdeme nečekaně zábavné momenty, ať už jde o nalezené objekty, nebo o staré oděvní kousky.

Premiéra Disclaimeru v Benátkách

Trojici uvědomělých outfitů doplnil overal Wolk Morais z japonského pogumovaného denimu ze začátku nultých let, který losangeleská značka sehnala lokálně. Spoluzakladatelé Brian Wolk a Claude Morais jsou ostatně proslulí tím, že ve svých návrzích používají znovu použité látky, a mezi jejich fanoušky už patří i takové jména jako Julia Roberts nebo Viola Davis. Cate Blanchett by se měla tento měsíc ještě objevit na filmovém festivalu v Benátkách, kde se bude v premiéře uvádět nový seriál Alfonsa Cuaróna Disclaimer, a tak je více než pravděpodobné, že se můžeme těšit na další udržitelné red carpet looky této herecké hvězdy.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk