Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Doplňky

Dary moře: Tiffany & Co. a Pharrell Williams představují novou kapitolu kolekce Titan

Jana Patočková11. 9. 2024
Sladkovodní perly nikdy nebyly tak fresh, jako když si je vzal do parády Pharrell Williams a stvořil z nich spolu s Tiffany & Co. novou kolekci Tiffany Titan. 
Autor: Tiffany&Co
Foto: Tiffany&Co
Co se stane, když se spojí dva „titáni“? Zrodí se plodná spolupráce zhmotněná v kolekci šperků pojmenované Tiffany Titan. „Inspirace pro tuto kolekci vychází z mého vztahu k vodě. Název Titan je odvozen od Poseidona, vládce moří a krále Atlantidy. Atlantis se také jmenovala komunita, kde jsem ve Virginia Beach vyrůstal,“ řekl Pharrell Williams, který stojí za designem kolekce, jejíž první kusy byly uvedeny letos v květnu. „V Japonsku se věřilo, že perly vznikají ze slz bájných vodních tvorů, takže jsem k nim přirozeně tíhl coby k prostředku vyjádření tohoto spojení s vodou.“ Působivá kolekce pod taktovkou jednoho z nejtalentovanějších umělců dneška pro Tiffany & Co. vychází z návrhů inspirovaných Poseidonovým trojzubcem, symbolem síly, energie a moci. Jde o neobyčejnou kolekci pro neobyčejné nositele.
Pharrell Willams
Foto: Tiffany&Co
Pharrell Willams

Pokračování ve znamení perel

Aktuální pokračování kolekce Titan se nese ve znamení sladkovodních perel, tedy dalšího elementu bytostně spjatého s vodou a s mytologií. Při prvním uvedení Tiffany Titan by Pharrell Williams byly v hlavní roli šperky z 18karátového žlutého zlata a černého titanu v celokovové verzi nebo doplněné o diamanty. Aktuálně přibydou klenoty se sladkovodními perlami s vysokým leskem a ani tentokrát nebudou chybět diamanty. Každý šperk je příkladem nápaditého designu a řemeslného zpracování, které značí novou éru luxusních šperků.
1 / 5
Foto: Tiffany&Co
Perly se v portfoliu Tiffany® vyskytovaly od počátku tvorby této značky. Perlovou soupravu od Tiffany věnoval Abraham Lincoln své ženě Mary Todd Lincoln u příležitosti prezidentského inauguračního plesu v roce 1862, vzácné mořské perly použil na ikonickém Tiffany Bird legendární klenotník Jean Schlumberger. Klíčové kousky nové iterace Tiffany Titan by Pharrell Williams zahrnují výrazný náhrdelník se sladkovodními perlami a diamanty o hmotnosti téměř jednoho karátu a náramek se sladkovodními perlami s diamanty o hmotnosti téměř dvou karátů. Kolekce bude celosvětově dostupná na webu Tiffany.com a ve vybraných buticích značky od září 2024.
Pharrell Williams na představení své kolekce šperků Tiffany Titan
1 / 16
Pharrell Williams na představení své kolekce šperků Tiffany Titan
Foto: BFA/Joe Schildhorn