Móda

S elegancí dostihového koně: Manuál, jak se obléknout správně na dostihy

Dostihy jsou nejen sportovní událostí, ale také společenským setkáním, kde se klade důraz na elegantní vzhled. Ať už jste zkušeným návštěvníkem, nebo se na dostihy chystáte poprvé, správně zvolený outfit vám dodá jistotu a podtrhne atmosféru jedinečného zážitku. Dodržovat dress code není ostuda, ale milá povinnost.
Foto: Patrick van Katwijk/Getty Images
Holandský král Willem-Alexander a královna Maxima, princ William a princezna Catherine, Royal Ascot
Jak se vhodně obléct na dostihy? Dress code se samozřejmě může mírně lišit podle konkrétní akce a jejího charakteru, ale obecně platí, že se od nás očekává elegantní a slavnostní oblečení. Pojďme si tedy stručně říci, jak by se ženy měly na takovou akci obléct. 
Délka šatů by měla být alespoň ke kolenům. Oblíbené jsou koktejlky, šaty s výraznějšími vzory nebo pastelových barev. Kalhotový kostým může být rovněž vhodnou volbou, pokud zvolíte elegantní střih a kvalitní materiál. Na co byste ovšem nikdy neměly zapomenout, je klobouk či jiná ozdoba hlavy v minimální velikosti deseti centimetrů. Jakou ozdobu zvolíte, je na vás. Může to být velký klobouk, zdobený květinami nebo perličkami, nebo naopak minimalistický fascinátor. Důležité je, aby korespondoval s outfitem. Elegantní boty na podpatku nebo balerínky, kabelka a šperky – a máte perfektní model na dostihy. Teď už zbývá jediné: vsadit si na toho správného koně.