Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Trendy

Zimní plus size kabáty: Tyhle vám budou slušet

Natálie Debnárová14. 10. 2024
Hledáte zimní kabát, který dokonale padne vaší postavě, a zároveň nechcete dělat kompromisy v tom, jak bude vypadat? Máme dobrou zprávu: V této sezoně máte na výběr ze široké škály plus size kabátů, které spojují módní trendy se střihy, jež větší velikosti sluší.
Ashley Graham
Foto: Peter White/Getty Images
Ashley Graham
Vždy s nadcházející sezonou kabátů plus size ženy pravidelně řeší, jaký si vybrat, aby nejen seděl a hřál, ale aby taky vypadal na postavě dobře. S letošními střihy to však bude docela jednoduché, stačí se jen držet našich jednoduchých rad.

Jaké kabáty se nosí tuto sezonu

Oversize střihy: Nadčasová klasika, která je oblíbená u všech žen všech velikostí. Oversize kabáty jsou pohodlné, elegantní a skvěle zakryjí případné nedostatky postavy, ovšem pokud po takovém kabátě sáhne žena s větší velikostí, je důležité se pod něj obléknout např. do šatů nebo zvolit boty na podpatku. Vždy mějte na paměti, že tam, kde oblečete něco volnějšího, jako protipól musíte obléknout zas něco více ženského, aby na vás kabát vypadal perfektně.
Kožené kabáty: Letos jsou velmi oblíbené kožené kabáty v různých délkách a barvách od klasické černé přes hnědou až po výraznější odstíny, jako je zelená nebo červená. Ženy se širším pasem určitě ocení pásek pro vytvoření efektu tzv. přesýpacích hodin. 
Kabáty s výraznými detaily: Pokud chcete zaujmout, zvolte kabát s výraznými detaily, jako jsou velké kapsy, kožešinové límce nebo zajímavé zapínání. Vždy pamatujte, že takový výrazný detail by mě odvést pozornost od místa, které nechcete moc exponovat.
Kabáty s výraznými vzory: Letos jsou trendy i kabáty s výraznými vzory, jako je například potisk se vzorem zvířecí srsti nebo výrazná kostka.

Na co si dát při výběru kabátu pozor

Následující poučky platí napříč všemi velikostmi: Vždy si vybírejte kabát z kvalitního materiálu, který vás spolehlivě zahřeje. Vhodné jsou například vlněné kabáty, kožešiny nebo kabáty s teplou podšívkou. Prioritou by pro vás měl být teplý materiál. Vhodná je vlna, kašmír nebo syntetické materiály s vysokou gramáží. Zároveň si dejte pozor na nepromokavost. Pokud často chodíte v dešti nebo sněhu, volte kabáty s nepromokavou úpravou. Co se týče údržby, zvažte, jak snadno se bude kabát udržovat. Některé materiály vyžadují speciální péči.

Jaký střih kabátu si vybrat

Délka kabátu by měla být v souladu s vaší postavou. Pamatujte, že kratší kabáty opticky prodlužují nohy, zatímco delší kabáty zakryjí případné nedostatky v oblasti boků. Pokud toužíte vykouzlit pás, kabáty s páskem ho zvýrazní a vytvoří ženskou siluetu. Další důležitá rada, která se bude hodit při výběru každé plus size ženě, zní: Dbejte na to, aby ramena kabátu přesně seděla. Příliš široká ramena mohou opticky zvětšit horní část těla, a to plus size ženám vůbec nesvědčí. 
Vybrali jsme pro vás kabáty, které ženám s velikostí 40 a výše sednou dokonale. Na vás zůstává už jen to, po jakém střihu či barvě sáhnete. 

Oversize střihy

Oboustraný kabát oversize, ULLA POPKEN, prodává Ulla Popken, 3 399 Kč
1 / 5
Oboustraný kabát oversize, ULLA POPKEN, prodává Ulla Popken, 3 399 Kč
Foto: Ulla Popken

Kabáty s vázáním v pase

Plus size kabát s vázáním v pase, STUDIO UNTOLD, prodává Zalando,  3 699 Kč
1 / 5
Plus size kabát s vázáním v pase, STUDIO UNTOLD, prodává Zalando,
3 699 Kč
Foto: Zalando

Kabáty se vzory

Kostkovaný kabát, ESSENTIEL, prodává Essentiel, € 585
1 / 5
Kostkovaný kabát, ESSENTIEL, prodává Essentiel, € 585
Foto: Essentiel