Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Trendy

Počasí na blejzry je tu! Tento styl odolá zkoušce času

Anežka Lišková15. 10. 2024
Kostka a blejzr – dvě klasiky v jednom. S tímto kouskem rozhodně neuděláte chybu!
Autor: Instagram @fakerstrom
Foto: Instagram @fakerstrom
Možná už jste na podzim slyšeli o blejzrech tolikrát, že vás to začíná unavovat. Ale je tu důvod, proč o nich lidé neustále mluví, kupují a nosí: Pokud vlastníte blejzr (nebo snad několik), víte, že je to nejnošenější svrchník ve vašem šatníku – skoro jako by pro vás pracoval od osmi ráno do osmi večer. Dokáže se skvěle přizpůsobit každému outfitu a dodá vám na eleganci a uhlazenosti.
Jak tedy najít ten dokonalý? Kouzlo tkví v detailech. Klíčový je střih, ale také vzor, barva a padnoucí střih. 
Jeden příklad úžasného vzoru pro blejzry je kostka. Ta už má desítky let stálé angažmá ve světě módy a překonává generace i trendy díky své nadčasové přitažlivosti. Její všestrannost jí umožňuje hladce zapadnout do různých stylů od preppy až po punk. Ať už se nosí jako výrazný prvek, nebo jen jako nenápadný doplněk, kostka je klasikou, která nikdy nevyjde z módy.
Teď si představte blejzr a kostku. Dva prvky, které ve světě módy samy o sobě vládnou už desítky let. Nemůžete tedy udělat chybu, když je spojíte a pak zkombinujete s čímkoliv ve svém šatníku.
1 / 7
Foto: Instagram @lenaterlutter
Zde je několik blejzrů, které jsme pro vás našli. Některé jsou krátké, jiné oversize a ostatní zkrátka perfektně padnou. Mnohé z nich jsou navíc cenově velmi dostupné, což z nich dělá ideální kousek, který si můžete pořídit právě teď.
Kostkované sako, STRADIVARIUS, prodává Zalando, 999 Kč
1 / 11
Kostkované sako, STRADIVARIUS, prodává Zalando, 999 Kč     
Foto: Stradivarius