Filmy

Je to oficiální. Čtvrtá řada Bridgertonových se zaměří na milostný příběh Benedicta

Zde je vše, co zatím víme o nové řadě návykové romance Bridgertonovi na Netflixu.
Foto: Liam Daniel/Netflix
Luke Thompson jako Benedict Bridgerton ve 3. řadě seriálu Bridgertonovi
Pouhý měsíc poté, co Polin konečně našla svůj šťastný konec, si Bridgertonovi vyhlédli dalšího hlavního hrdinu: není jím nikdo jiný než okouzlující, umělecky založený, pansexuální Benedict. Netflix to oznámil videem, které spojuje nejlepší scény s druhým nejstarším bratrem Bridgertona v podání Luka Thompsona s backstage záběry, na kterých ležérně oblečený herec Luke Thompson se scénářem v ruce otevírá dveře hotelového pokoje. „Prý vám budeme upravovat oblek,“ řekne mu postava s černým sakem v ruce. „To je na maškarní ples,“ odpovídá s úsměvem herec.
Dle anotace se „čtvrtá série Bridgertonových zaměřuje na bohémského druhorozeného syna Benedicta ... Přestože jsou jeho starší i mladší bratři šťastně ženatí, Benedict se nehodlá usadit, dokud však na matčině maškarním plese nepotká podmanivou dámu ve stříbrném.“ 
„Benedict byl vždycky trochu ztracený — nebo úplně volný, záleží na tom, jak se na to chcete dívat,“ řekl Thompson po oznámení novinky. „Ale teď se v sobě snaží najít pevnější bod. Jeho identita byla trochu otazníkem, ale nezdá se, že by ho to někdy nějak zvlášť trápilo. Často má pocit, že... 'Buď jsi tohle, nebo tohle'. Zjišťuje to.“ Jess Brownell souhlasí a dodává: „Třetí sezona ho staví do pozice, kdy opravdu objevuje více svých stránek. Myslím, že věci velmi hluboce prožívá. Přišlo mi důležité, aby prozkoumal celou svou osobnost, než se usadí. Je to člověk, který má velké choutky, a chtěli jsme ho vidět žít ve velkém stylu, než se usadí. Těším se, kam s ním ve čtvrté sezoně půjdeme.“
Podle výkonné producentky Shondy Rhimes bude chystaná osmidílná řada založena na třetí knize Julie Quinn Bridgertonovi: Nevhodný návrh. (Fanoušci se dříve domnívali, že se třetí série bude soustředit na Benedictův románek, ale místo toho se do děje dostal milostný příběh Penelope a Colina ze čtvrtého románu). V knize se Benedict zamiluje do Sophie Beckett, dcery hraběte, kterou její zlomyslná macecha ukryla a donutila pracovat jako služebná. Poté, co se Sophie vplíží na každoroční maškarní ples lady Bridgertonové, Benedict je maskovanou kráskou okouzlen. Když mu později uteče, přísahá, že ji za každou cenu najde. 
Až se v následujících týdnech a měsících objeví další podrobnosti o ději a obsazení, sledujte tento článek. Je na co se těšit — od této strhující ústřední romance až po narození prvního dítěte Kate a Anthonyho, manželské štěstí Penelope a Colina, Eloisina dobrodružství ve Skotsku a Francesčinu queer dějovou linii. Už se nemůžeme dočkat.
Článek vyšel v originále na  vogue.co.uk.