Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Filmy

Vše, co potřebujete vědět o filmu Joker: Folie à Deux s Lady Gaga a Joaquinem Phoenixem

Radhika Seth4. 10. 2024
Pokračování zvráceného psychothrilleru vstupuje do kin — a je úplně jiné, než byste čekali. Zde je vše, co potřebujete vědět o snímku Joker: Folie à Deux, v kterém hlavní role obsadili Joaquin Phoenix a Lady Gaga. 
Film Joker: Folie à Deux
Foto: Niko Tavernise/ © 2024 Warner Bros. Entertainment Inc.
Film Joker: Folie à Deux
Film Joker z dílny režiséra Todda Phillipse vydělal v roce 2019 více než miliardu dolarů a Joaquinu Phoenixovi, představiteli hlavní role, vynesl Oscara za nejlepší mužský herecký výkon. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se dozvíme, že zvrácený psychologický thriller, v jehož centru stojí zelenovlasý superpadouch a Batmanův protivník, se dočká pokračování. Překvapením (a velkým) ovšem je, že nový projekt je muzikálem. Tomu, že Lady Gaga získala jednu z hlavních rolí, se tím pádem už tolik nedivíme.

Koho uvidíme ve filmu Joker: Folie à Deux?

Joaquin Phoenix se opět představí v titulní roli, tentokrát ale s Lady Gaga (Harley Quinn) po svém boku; dále se ve snímku objeví například Brendan Gleeson, Catherine Keener, Steve Coogan, Zazie Beetz nebo Harry Lawtey a Ken Leung.

Jaký je děj?

Záznam k novince zní: „Arthur Fleck je umístěn v Arkhamu, kde čeká na soud za své zločiny, které napáchal jako Joker. Zatímco se potýká se svou dvojí identitou, Arthur narazí nejen na pravou lásku, ale také objeví hudbu, která v něm vždycky byla.“

Opravdu je Joker: Folie à Deux muzikál?

Ano, je to tak! Dne 22. března 2024 sdělily zdroje časopisu Variety, že „film se silně přiklání k tomu, že jde převážně o jukeboxový muzikál, protože do něj je začleněno nejméně 15 reinterpretací velmi známých písní“. Jednou z nich je That's Entertainment pocházející z muzikálu The Band Wagon z roku 1953.

Joker: Folie à Deux. Co to vůbec znamená?

Název filmu odkazuje na lékařský termín pro stejnou nebo podobnou duševní poruchu, která postihuje dva či více jedinců, obvykle z jedné rodiny. Takové vysvětlení uvedl režisér Todd Phillips na sociálních sítích.

Kdo stojí za režií a scénářem?

Todd Phillips se vrací do režisérského křesla a scénář napsal společně se Scottem Silverem, s nímž spolupracoval na filmu Joker.

Jaký je trailer k filmu?

Mrazivě bláznivý. Přesvědčte se sami.

Kdy vtrhne nový snímek do kin?

Na programu českých kin se objeví už 4. října 2024.
Film Joker: Folie à Deux
1 / 6
Film Joker: Folie à Deux
Foto: Niko Tavernise/ © 2024 Warner Bros. Entertainment Inc.