Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Události

Kam tento týden za uměním, kulturou a vintage módou

tým VOGUE9. 9. 2024
Nový týden, nové výzvy. Ale také příležitost jít se někam pobavit, povzdělat se, inspirovat a také si doplnit šatník. 
Rony Plesl Corset II
Foto: Anna Pleslová
Rony Plesl Corset II

Be Charity bazar

Hodně stylu za málo peněz, a ještě si vylepšíte karmu. Bára Nesvadbová a Pavlína Saudková opět pořádají charitativní bazar stylového oblečení a doplňků, jehož výtěžek půjde na pomoc dětem. Akce se koná 9. září od 16 do 20 hodin na Slovanském ostrově (Žofín restaurant by Stones) a svůj šatník můžete doplnit o vintage Dior, Bottega Veneta, Prada a další značky. Upcycling je cool, tak se stavte.

Výstava To Be or Not to Be: That Is the Question

Poprvé spolu. Mistři skla Martin Janecký a Rony Plesl pod patronací KodlContemporary vystavují svá umělecká díla, v nichž se rozvíjejí témata klasického umění, jakými jsou například memento mori, vanitas nebo motiv klasické busty. Janecký představuje v rámci výstavy své stěžejní dílo Hamlet vytvořené technikou tvarování skla zevnitř žhavé baňky (tzv. inside bubble sculpting). Janecký patří mezi velmi málo lidí na světě, kteří tuto techniku bravurně ovládají, a zároveň je jediným umělcem, který takto dokáže tvarovat velmi realistické busty. Plesl se zase v rámci první společné výstavy vyznává z lásky ke klasického divadlu také prostřednictvím unikátně vytvarovaných bust. V jeho případě se bavíme o unikátní technologii vitrum vivum. Skleněné plastiky můžete vidět na výstavě To Be or Not to Be: That Is the Question od 13. do 30. září 2024 v Clam-Gallasově paláci. 
Rony Plesl, Confused Angel
1 / 6
Rony Plesl, Confused Angel
Foto: Martin Polák

Noční spoje

Jitka Schneiderová, Karel Roden, Anna Šišková a Štěpán Benoni představí na prknech divadla Studio Dva novou komedii Viliama Klimáčka Noční spoje. Ta se točí kolem vztahů a jejich zevšednění a jak se vymanit ze zaběhnutých kolejí. Tušíte správně, že onou pomyslnou výhybkou je láska. Děj se odehrává při jízdě noční tramvají a ve světové premiéře můžete představení vidět 12. září 2024.