Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Vogue Support Local

M¥SS KETA vystoupí na Prague Pride a má pár exkluzivních letních tipů

Jana Patočková5. 8. 2024
Už 10. srpna vystoupí jako headlinerka Prague Pride na pražské Letné italská rapperka M¥SS KETA. Její specialitou je mystifikace na hraně umělecké performance, ale i chytlavé songy, které v Praze představí v klubovém hávu. Exkluzivně pro Vogue CS nám tato tajuplná diva dala pár letních tipů.
 M¥SS KETA
Foto: Dario Pigato
M¥SS KETA
M¥SS KETA se může pochlubit skutečně napěchovaným životopisem. Tajuplná diva, která se objeví 10. srpna na pražské Letné v rámci festivalu Prague Pride, ale zásadně neukazuje svou tvář. Vydala tři dlouhohrající alba (UNA VITA IN CAPSLOCK, PAPRIKA a CLUB TOPPERIA), tři EPčka, mixtape a mnoho singlů. Spolupracovala s významnými hudebníky a hudebnicemi jako Il Pagante, Malena, Kiddy Smile, Gué Pequeno, Dark Polo Gang, Mahmood nebo Gabry Ponte. Její oblíbená módní tvůrkyně je Donatella Versace a jak říká, pokud by spolu s ní měla vytvořit pro Versace vlastní kolekci „byla by na jaro-léto, plná zlatých doplňků, potisků a hedvábí, protože se ráda cítím jako mořská panna. Moje vize je následující: Já a Donatella, oblečené v naší kolekci u bazénu, s drinčíkem, ruku v ruce luštíme křížovky.“ V aktuálním tištěném srpnovém vydání Vogue najdete s M¥SS KETA cover rozhovor, který nyní exkluzivně doplňujeme o osobní tipy téhle umělkyně.

Jak si užít letní Miláno ve stylu M¥SS KETA?

První věc, kterou byste měli rozhodně po příjezdu do Milána udělat, je projít si okolí Porta Venezia. To vás dostane do té správné milánské nálady. Zkuste se ztratit v tamních uličkách a dopřejte si drink. Rozhodně musím zmínit Pop, queer bar ve via Tadino. Jde o ideální místo, kde začít dlouhou noc. V okolních uličkách na vás čeká spousta dalších skvělých barů – například Love ve via Melso. Avšak celá zóna Porta Venezia nabízí nepřeberné množství super míst, kde strávit večer. Co se týče nočního života: V pátek se v klubu Amnesia koná Toilet Club, v sobotu je Plastic na diskotéce Domani, což už je skutečná klubová instituce. A pro všechny, kdo opravdu nechtějí spát, je v sobotu Botox v klubu Silicone, což je hodně speciální klubový event, na kterém vás osobně majitelka lokálu — Bianca — přivítá unikátní kombinací elektronické hudby s trochou lechtivosti. Je to tam naprosto skvělé a vždycky, když se zastavím, bavím se až do pozdního rána. Tak vypadají moje milánské tipy na noční život. Ale především byste se měli řídit jednou jedinou radou: Buďte vždy připraveni využít toho, co vám město nabídne teď a tady. Já vždycky doporučuju mrknout se pár dní před odjezdem „na místo činu“ na kulturní online přehledy, jako je Zero.eu. Svoje tipy na místa jsem vám dala, tak očekávám, že dorazíte. Pojďme udělat kulturní výměnu Praha – Miláno!
 M¥SS KETA
Foto: Dario Pigato
M¥SS KETA
 M¥SS KETA
Foto: Dario Pigato
M¥SS KETA

Co aktuálně čteš? Máš doporučení na nějakou žhavou literaturu na léto?

Teď v létě mám hned několik rozečtených knížek. Obecně hodně miluju cyberpunk, přijde mi neuvěřitelně současný a aktuální. Doporučím vám tedy rovnou dvě knihy, jen abyste viděli, kolik osobností se ve mně ukrývá. Za prvé musím zmínit antologii Mirror Shades, tedy „Zrcadlové brýle“, což je sbírka cyberpunkových povídek kurátorovaná Brucem Sterlingem — a za mě snad nejhezčí sbírka svého druhu. Obzvlášť v létě mě povídky extra baví. Dost cestuju vlakem a jejich kratší formát mi pomáhá lépe se soustředit. Na druhou stranu — léto je také o svobodě. Té osobní nebo sexuální. Takže doporučuju přečíst si knížku Altri libertini, což je další povídková sbírka, tentokrát Piera Vittoria Tondelliho, což je brilantní autor. Když jsem ho četla poprvé, otevřelo mi to oči i srdce,  dokáže totiž věci popsat neuvěřitelně napřímo, necenzurovaně. V létě mám ráda svěží povídky do kapsy. Tak mi pak dejte vědět, co si o tom myslíte.

A poslední otázka: Jaký je podle M¥SS KETY ultimátní letní drink?

Tady není jiná odpověď než cosmopolitan: osvěžující, veselý, upřímný. A navíc stačí jeden a už jste trochu tipsy, takže ideální pití na prázdniny. A nemusím ani zmiňovat, jak moc šik je sklenka, ze které se cosmo pije. Je tak šik, že bude dokonale ladit s jakýmkoli vaším Versace M¥SS KETA lookem. Cosmo je prostě top.
 M¥SS KETA
Foto: Dario Pigato
M¥SS KETA
Celý rozhovor s M¥SS KETA najdete v aktuálním srpnovém čísle Vogue CS. Vidíme se pod pódiem 10. srpna. Ciao!