Health

Jednoduchý trik s minimem námahy, který mi zpevnil paže

Toužíte po štíhlých a pevných pažích, které vám v létě budou všichni závidět? Určitě nejste sami! Ale co dělat, když vás představa dřiny v posilovně děsí?
Foto: Sean Gallup/Getty Images for Sony Pictures
Cameron Diaz
Naštěstí existuje celkem jednoduchá cesta. S trochou důslednosti a chytrým přístupem dosáhnete skvělých výsledků i v pohodlí domova. Prozradím vám tajný trik, který jsem sama vyzkoušela a je mnohem efektivnější než drsné tréninky z internetu.

Tajná zbraň pro vyrýsované paže

Cvičení může být dřina, že? Proto mě vždycky nadchnou tipy, jak zpevnit tělo bez krutého potu a dřiny. Kdysi jsem si myslela, že perfektní tricepsy znamenají hodiny dřiny v posilovně. Ale pak jsem objevila kouzlo závaží na zápěstí. Ať už doma uklízíte, venčíte psa, nebo jen tak chodíte po městě, závaží na zápěstí nenásilně posilují vaše paže s každým pohybem. Žádné kruté cvičení, žádné pocení v posilovně – jen chytře využitý čas a posílené svaly.

Jak závaží zapojit do každodenního života?

Nemám pro vás žádné přesné instrukce kromě toho, že já závaží nosila snad pořád. Dokonce i sezení u stolu dalo mým pažím zabrat. Ono se to nezdá, ale i při psaní a práci za počítačem hodně hýbeme pažemi. Pohybovat se se závažími vyžaduje větší sílu i přesto, že váží jen několik set gramů. Díky tomu vás ale také nijak neomezují.
Moje motivace rychle rostla, a když už jsem na zápěstí nosila půlkilová závaží, došlo mi, že už je to možná moc. Každý večer mě bolely svaly na pažích a ramenou, což mohlo být dobré znamení, ale tak moc, aby mě to každý den bolelo, jsem posilovat nechtěla. Váhu závaží jsem snížila na 300 gramů a zaznamenala dobré výsledky. Svaly stále dostávaly zabrat, ale bez nepříjemných následků.

Hack pro celé tělo

Závaží můžete použít i na kotníky ke zpevnění zadku a nohou, ale na viditelné výsledky si budete muset počkat trochu déle než u rukou. Svaly v dolní části těla – na hýždích, stehnech a lýtkách – jsou výrazně větší než svaly na pažích, a tak jejich trénink trvá déle.
Článek vyšel původně na www.vogue.co.uk.