Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Společnost

Láska až za oceán(em): 5 tipů, jak úspěšně randit na dálku

Emma Specter16. 8. 2024
Léto je v plném proudu – a s ním i letní románky. Ať už váš vyvolený či vyvolená žije na druhém konci státu, nebo na opačné straně světa, následujících pět tipů vám pomůže udržet spojení a intimitu.
Autor: Arseny Jabiev for Vogue CS
Foto: Arseny Jabiev for Vogue CS

Přinášíme několik osvědčených tipů, jak spolu randit na dálku, a přiblížit tak den, kdy se zase uvidíte

Ideální den pro mě znamená válet se v posteli a dívat se na Netflix nebo volat si s přáteli a rodinou přes FaceTime (a občas i zajít si na krátkou procházku, abych si protáhla nohy). Jestli existuje někdo, kdo je předurčen být skvělý ve vztazích na dálku, jsem to já. Vždycky to tak ale nebylo. Když jsme já a moje partnerka žily v téměř dva tisíce kilometrů vzdálených městech, mnohdy jsem se cítila frustrovaně. Problém nebyl náš vztah jako takový, ale nemožnost vidět se častěji než jednou do měsíce. Ano, být zamilovaný a mít někoho, na koho můžete myslet, je krásné. Ale neustále omílaná otázka: „Co jsi dnes měla k obědu?“ se nám rychle omrzela.
Teď žijeme na stejném místě, ale pokud – jako dříve já – patříte do klubu long distance relationship, tady je několik osvědčených tipů a triků, díky kterým může váš vztah prosperovat bez ohledu na kilometry mezi vámi.

Podívejte se na stejný film ve stejný čas

Všichni jsme to dělali během lockdownu (dodnes si vzpomínám na krásný, ač trochu melancholický večer, kdy jsme s kamarádkou na dálku společně sledovaly Moderní Popelku). Sledovat oblíbený film s přítelem či přítelkyní, ač vzdáleně, může působit, jako byste spolu fyzicky byli. Tím spíš, pokud si u toho voláte nebo si o filmu píšete a rozebíráte, co právě vidíte.

Pište si dopisy. Ručně

Ručně napsat dopis vyžaduje úsilí a péči – mnohem víc než obyčejné zprávy. Můžete se v nich vypsat ze všech svých pocitů a kdo ví, třeba si jednou budete s partnerem či partnerkou blíž, možná spolu budete dokonce bydlet. Právě tyto pak dopisy budou něžnou, hmatatelnou připomínkou náročného období odloučení, které jste ovšem společně zvládli překonat. Můžete si je třeba nechat zarámovat a pověsit v obýváku. Anebo taky ne.

Kupujte společně oblečení přes online call

Jako většina mileniálů, i já miluji online nakupování. Přesto mi fyzické zkoušení oblečení v kamenných prodejnách občas chybí. Jako teenagerka jsem ráda obrážela obchody s kamarádkami, kdy jsme ve zkušebních kabinkách rozjely malou módní přehlídku a společně řešily, kdo si co má nebo nemá koupit. Stejnou situaci jsem několikrát zkusila i s partnerkou na dálku – modely jsem jí předváděla přes FaceTime nebo Zoom. A bylo to skvělé už jen proto, že její hodnocení bylo mnohem milejší a pozitivnější než můj vlastní vnitřní hlas.

Překvapujte se nečekanými dárky

Není nic lepšího než dostat naprosto nečekaný balíček, který byl poslán z jediného důvodu: Aby vám udělal radost. Tím spíš, když jde o balíček od vašeho long distance partnera či partnerky. Během mého vztahu na dálku jsme si posílaly nejrůznější věci od sladkostí přes custom made trika až po kaviár (to ale spíš výjimečně). Přestože jsem umírala touhou jí zavolat a zakřičet: „Něco jsem ti poslala,“ vždycky jsem to vydržela a trpělivě čekala, až jí balík dorazí.

Aktivně hledejte způsoby, jak se vidět alespoň na chvíli, ale pravidelně

No, je to trochu podvod, ale nechte mě vás přesvědčit. Když jsme s partnerkou udržovaly vztah na dálku, neustále jsme hledaly levné letenky, abychom se mohly vidět. Ale i ty nejvíc low cost možnosti často byly nad náš rozpočet. Tak jsme našly město „na půl cesty“, pronajaly si tam útulné Airbnb a užily si velmi romantický, dobrodružný výlet na místě, které ani jedna z nás neznala.