Vogue Daily

Pátý element: Nová příloha Vogue Beauty přináší padesát tipů pro krásu a pohodu celého těla

S červencovým vydáním Vogue Czechoslovakia s Ashley Graham na obálce přichází pátá beauty příloha. Její cover star je americká topmodelka Lindsey Wixson a nese podtitul Feel Good – Look Good. Jaká témata vás čekají uvnitř, tentokrát prozrazuje beauty director Vogue CS Cindy Kerberová.
Foto: Carly Dame for Vogue CS
Lindsey Wixson for Vogue CS
Kdy se cítíte nejlépe? Ráno o víkendu, když víte, že nemusíte nic dělat? Na pláži s vidinou dovolené offline? Nebo vám stačí taková maličkost jako dobrá káva či pochvala? A co je vlastně well­‑being? Pocit blaženosti, který vás ukolébá stejně jako ambientní hudba ve výtahu? Ne tak docela. Nejnovější výzkumy ukazují, že nejde pouze o jednu věc, ale o soubor mnoha okolností, které společně hrají ve prospěch celého těla. Už dávno víme, že pravidelný pohyb v kombinaci s vyváženým jídelníčkem a také dostatečným odpočinkem hraje v tomto směru větší roli než geny. Ty nám mohou ulehčit nebo ztížit začátek cesty, ale to, jak se vám na ní bude dařit a kdy (či jestli vůbec) dojdete do cíle, máme všichni ve svých rukou. Nejde o to, podávat výkony hodné vrcholových sportovců a překonávat vůli jako asketové, ale optimálním způsobem naladit sebe samé, svou výkonnost i odolnost vůči negativním vlivům, které nás neustále bombardují. Najít si ideální balanc mezi vnějším a vnitřním světem, mezi tokem času a faktory, které ho mohou urychlit anebo zpomalit.
Od globální posedlosti vizuální dokonalostí a odtrženosti od přírodních rytmů se dostáváme do stavu, kdy si enormní stres a touha mít všechno a hned za kaž­dou cenu vybírají svou daň, což všichni pociťujeme na vlastní kůži. Čím víc se tento vypjatý stav přibližuje, tím silněji narůstá potřeba napojit se znovu sami na sebe, na rytmus přírody. Právě živly – země, voda, vítr a oheň, čtyři základní elementy – se staly inspirací pro toto vydání Vogue Beauty. Alli Sim ze singapurské edice vás vezme do hlubin tropické přírody, kam se vydala najít rovnováhu, energii a ideální způsob seberozvoje. Alyona Ponomarenko z ukrajinské Vogue popisuje svou cestu k sexuálnímu wellness i to, jak a proč se přestala stydět. S redaktory a beauty directory z dalších edic jsme vybrali nejkrásnější a nejlepší spa a fitness kluby v Evropě, které by neměly chybět na vašem cestovatelském seznamu. Podíváme se také na fenomén červeného světla, moc skrytou ve vaně plné vody a otevřeme i palčivé téma kvality vzduchu, který dýcháme v interiérech, kde všichni trávíme až devadesát procent času.
Věřím, že páté vydání Vogue Beauty pro vás bude rozcestníkem, díky němuž najdete vedle klidu i svůj pátý element.
CINDY KERBEROVÁ
beauty director

Vogue Beauty přílohu najdete na stáncích od 19. června 2024 spolu s červencovým vydáním Vogue CS.