Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Wellness

Nejlepší fitness adresy v Praze, které doporučuje redakce Vogue

tým VOGUE8. 8. 2024
Kam na nejlepší lekce jógy? Kam chodit posilovat? Kde si nejlíp zacvičíte pilates, zaběháte a vůbec rozhýbete celé tělo? Tým Vogue CS prozrazuje svá oblíbené pražské fitness adresy.
Autor: Pepe Herreros for Vogue CS
Foto: Pepe Herreros for Vogue CS
Práce ve Vogue nezahrnuje jen přemítání nad nejnovějšími kolekcemi od nejslavnějších značek a návrhářů, party s modelkami a celebritami a cestování na ta nejkrásnější místa planety. Tvrdá práce vyžaduje také pořádnou péči o své tělo a zdraví. A co je lepšího než si po dlouhém dni jít zacvičit nebo ráno začít lekcí oblíbeného sportu? Až budete přemýšlet, kde si zabookovat novou lekci nebo najmout osobního trenéra, zvažte následující adresy, které máme v redakci pečlivě otestované a můžeme je vřele doporučit. 
P. S. Až nás tam potkáte, neptejte se prosím, kdo bude na obálce nového čísla. Od toho máme Instagram a přísné embargo. A ne, nemůžeme ani naznačovat.
Monina Nevrlá, production manager: Hledáte prostor, kde můžete strávit celý den s rodinou nebo partou přátel a vyzkoušet několik sportovních aktivit, aniž byste museli opustit Prahu a přitom si užili přírodu? Bingo! Mám pro vás super tip! Před pár týdny jsem si s kamarádkami chtěly zahrát beach volejbal a objevily jsme skvělé místo, které toho nabízí mnohem víc: Hector Sport Centrum. Tenis, posilovna, badminton, squash a brzy tu také spustí padel tenis. Po hře jsme si daly i skvělý oběd v místní restauraci. Prostě all inclusive! Hector je také kids friendly, takže se můžete na celý den vyřádit s rodinou včetně svých ratolestí. Zjistila jsem, že zároveň nabízejí prostory k uspořádání teambuildingů, firemních akcí a dalších aktivit. Za sebe doporučuji všemi deseti!
Autor: Instagram @hector_sportcentre
Foto: Instagram @hector_sportcentre
Hector Sport Centrum, Malešická 655/59C, Praha 10
@hector_sportcentre
Natálie Debnárová, online editor: Musím se usmívat, že zrovna já vám dávám tip, kam si jít dobře zacvičit, když jsem od své puberty posilovny a gymy v podstatě nesnášela. Bála jsem se jich až do loňska, než jsem objevila díky své kamarádce John Reed, posilovnu a fitness centrum pro všechny. A když říkám pro všechny, tak to tak i myslím. Najdete tu jak obrovské prostory s posilovacími stroji, tak i skupinové lekce (mávám Martinovi, jehož jógové lekce miluji). Dokonce vás při pondělním cvičení navečer čeká i live dj set. Já si ovšem na tomto fitku cením nejvíc jeho běžeckých pásů s výhledem na Karlovo náměstí a také pocitu soukromí a bezpečného prostoru, který jsem v předchozích posilovnách nenacházela. A že je tu otevřeno 24/7, představuje už jen milý bonus navíc. Pracující mámy vědí. 
Autor: Instagram @johnreedfitness_cz
Foto: Instagram @johnreedfitness_cz
John Reed, Karlovo nám. 10, Praha 2
@johnreedfitness_cz
Milena Žuravljova, fashion director: Uvědomila jsem si, že v józe nejde ani tak o místo, kam chodíte, ale spíše o učitele. Proto sleduji dva úžasné instruktory jógy po několika studiích v Praze, ale hlavně chodím do studia Jóga Letná, které se nachází blízko mého bydliště. Zde rozhodně doporučuji lekce jivamukti jógy s Petrou Pikkelovou. Miluji její styl i způsob výuky, vždy má nejlepší soundtrack a lekce ubíhají neuvěřitelně rychle. Další skvělou instruktorkou je Simona Hrušková, která se zaměřuje na posilovací vinyasu a jejíž lekce jsou vždy precizní a energické.
Autor: Instagram @jogaletna
Foto: Instagram @jogaletna
Jóga Letná, Dobrovského 20, Praha 7
@jogaletna
Jana Patočková, fashion feature editor: Chcete začít cvičit a hledáte místo, které bude na hony vzdálené toxické maskulinitě klasických posiloven? Nikdy by mě nenapadlo, že tohle kdy řeknu (nebo napíšu), ale pokud jste podobně jako já kancelářská krysa, vaše tělo (a mysl) vzpruhu, energii, a především posílení ocení. Věřte mi, že si za rozhodnutí jít cvičit na stará kolena poděkujete! Ale kde tedy začít? I úplným začátečnicím bych doporučila břevnovskou Souladronku. Jde o moderní místo designované ženami pro ženy, kde najdete celou řadu cvičení a lekcí podle nejnovějších trendů, jako je barre, i těch osvědčených (pilates). Mojí favoritkou je rozhodně lektorka Veronika Ruppert, která nabízí hned dvě lekce za použití bosu – jednu pro ty, kdo hledají možnosti, jak do workout rutiny zařadit více spalovacího cardia, druhou na celkové posílení těla, především břicha a zad. S Veronikou už jsem několik lekcí absolvovala a můžu ji doporučit úplným začátečníkům i pokročilým. Navíc jde o skvělou módní novinářku! No řekněte, kde jinde si zacvičíte s odbornicí na zádové svalstvo a českou módní scénu v jednom?
Autor: Instagram @souladronka
Foto: Instagram @souladronka
Usedlost Ladronka, Břevnov 1028, Praha 6
@souladronka
Emma Kotian, visual & graphic editor: I když miluju ruch a rychlost života v centru velkoměsta, potřebuju taky na chviličku vypnout a přestat přemýšlet o práci. Jak se říká: Creative mind needs a rest. Jelikož se odmala věnuju parkurovému skákání na koni, je tento sport pro mě nejen způsobem, jak se starat o své fyzické zdraví, ale i o to psychické. Najít kvalitní stáj byl docela oříšek, ale našla jsem. Prague Premium Stables v Komořanech jsem si naprosto zamilovala. Skvělé podmínky pro ježdění za každého počasí, nádherné stáje a zázemí pro koně i jezdce jsou jen začátkem. Nejvíc si cením přátelského a profesionálního chování majitelů a ošetřovatelů. Po náročném tréninku je tu snadné dopřát koni pohodlí pod infračerveným světlem a strávit s ním chvilku klidu ve výběhu. Věřím, že výběr trenéra v tomto sportu je velice individuální a každému vyhovuje něco jiného, ale tady potkáte licencované trenéry drezury i skoků – a mezi nimi i mě. 
Autor: Instagram @praguepremiumstables
Foto: Instagram @prague_premium_stables
Prague Premiu Stables, Na Šabatce 2051/19, Praha 4 - Komořany, 143 00
@prague_premium_stables